Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Guardian: "Η Ελλάδα πουλάει νησιά για να σώσει την οικονομία"

http://www.marieclairemaison.com/data/images/photos/F0/358098.jpg

Η Ελλάδα ανοίγει το δρόμο και σε άλλους δισεκατομμυριούχους να ζήσουν το όνειρο πολλών κροίσων όπως του Αριστοτέλη Ωνάση παλαιότερα ή του Richard Branson και των αδερφών Barclay στις μέρες μας, κάνοντας πιο εύκολη την αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ενός νησιού, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποπληρώσει το τεράστιο χρέος της, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian στη χθεσινή της έκδοση.

Μέρος της Μυκόνου, σύμφωνα με την Guardian, είναι ένα από τα «φιλέτα» που διατίθενται προς πώληση.
Η έκταση ανήκει κατά το ένα τρίτο στο κράτος, το οποίο αναζητά αγοραστή που θέλει να διαθέσει κεφάλαια για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Εξάλλου, Ρώσοι και Κινέζοι είναι μεταξύ των εν δυνάμει επενδυτών σε περιοχή της Ρόδου, ενώ ο Roman Abramovich, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, θεωρείται ένας από αυτούς που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στα ελληνικά νησιά.

Η πώληση ενός νησιού, ή η μακροχρόνια μίσθωση θα συνέβαλε στην ενίσχυση του δημόσιου κορβανά, αναφέρει η Guardian, σημειώνοντας ότι ο διαδικτυακός τόπος Private Islands έχει στη λίστα του το έκτασης 1.235 στρεμμάτων Νησί της Ναυσικάς στο Ιόνιο με τιμή πώλησης τα 15 εκατ. ευρώ.

«Είμαι στεναχωρημένος, η πώληση νησιών ή εκτάσεων που ανήκουν στους Έλληνες θα έπρεπε να είναι η τελευταία επιλογή», σημείωσε ο Μάκης Περδικάρης, διευθυντής της Greek Island Properties. «Ωστόσο το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές. Ο λόγος είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων», πρόσθεσε.

Τέλος η βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην προσπάθειά της να αντλήσει κεφάλαια, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην πώληση του ΟΣΕ και της ΔΕΗ, με τους Κινέζους να θεωρούνται πιθανοί αγοραστές.
http://www.capital.gr/News.asp?id=998693

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε