Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Σφοδρή επίθεση των Φαναριωτών στην Αγιορείτικη Μονή Βατοπαιδίου..λόγω Ρωσίας (;)

από το ΕΘΝΟΣ

Aντίθετα απ ό,τι είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ο π.Εφραίμ αντιμετωπίστηκε χλιαρά όταν προσήλθε μαζί με τον Αρσένιο στην Ιερά Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη -του είχε ζητηθεί «άχρι καιρού να αποσυρθεί από τις διοικητικές και διαχειριστικές ευθύνες της ηγουμενίας»- η Πατριαρχική Επιτροπή για το Αγιον Ορος, με τη σύμφωνη γνώμη του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, δεν του χαρίστηκε καθόλου αυτή τη φορά.


Με απόφασή της η Επιτροπή, η οποία δέχθηκε τον π.Εφραίμ την περασμένη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, του ζήτησε χωρίς περικοπές να παραιτηθεί από ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου και να παραμείνει στο μοναστήρι ως απλός μοναχός, ζητώντας μετάνοια.
Η Επιτροπή ζήτησε ακόμη από τον Εφραίμ να περιοριστεί στο Αγιον Ορος, να μη μετακινείται συχνά προκαλώντας με την εκκοσμικευμένη συμπεριφορά του, να μην επανεκλεγεί το «δεξί του χέρι», ο Αρσένιος, στο ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και να απαλειφθεί ο όρος «Μεγίστη» που σφετερίζονται και χρησιμοποιούν αυθαίρετα οι βατοπεδινοί τα τελευταία χρόνια, καθώς τον τίτλο «Μεγίστη» έχει ιστορικά μόνο η Μονή της Αγίας Λαύρας.

Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο π.Εφραίμ, παρουσιάστηκε ατάραχος και απαθής και επιχείρησε να εμφανιστεί ως «λευκή περιστερά» ενώπιον των τεσσάρων μητροπολιτών-μελών της Επιτροπής, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι σκανδάλισε τους πιστούς κι ότι προχώρησε σε ενέργειες που δεν συνάδουν με τον μοναχικό βίο.

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα η καταρράκωση του κύρους της Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Αγίου Ορους. Ο γέροντας Εφραίμ κατασκανδάλισε τους πιστούς και πλήγωσε το κύρος της Εκκλησίας. Πρέπει να αποκαταστήσει τα πράγματα, να δείξει μετάνοια κι αυτό θα συμβεί μόνο αν αποσυρθεί και μείνει ως απλός μοναχός στη Μονή Βατοπεδίου, χωρίς πολλές μετακινήσεις», δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Επιτροπής για το Αγιον Ορος, μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος.
Ο π.Εφραίμ προσήλθε ενώπιον της επιτροπής το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Αυγούστου, συνοδευόμενος από τον γέροντα Βαρνάβα. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος και τα άλλα τρία μέλη της Επιτροπής, οι μητροπολίτες Πριγκιποννήσων κ. Ιάκωβος, Φιλαδέλφειας κ. Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος.
Σαν να μη συνέβαινε τίποτε, ο π. Εφραίμ είπε πως όλα όσα του καταμαρτυρούν είναι δημιουργήματα των δημοσιογράφων, ενώ προσπάθησε να εμφανίσει υπέρ του ίδιου και της Μονής την τελευταία απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου της Ξάνθης που απέρριψετην προσφυγή που είχαν κάνει κάτοικοι της Ουρανούπολης κ.ά. Υποστήριξε ακόμη πως αναμένει να δικαιωθεί και από το Εφετείο της Ροδόπης, όπου ύστερα από τέσσερις αναβολές δικάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. «Δεν είχαμε ιδέα για τα σχέδιά του. Δεν ξέραμε ότι ως μάνατζερ γυρνούσε και διαπραγματευόταν την περιουσία της μονής, μέχρι που ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο.

Δεν ήταν σύννομο με τον μοναχικό βίο το να υπογράφει συμβόλαια, να αποδέχεται ανταλλαγές και να κάνει οικονομικές συναλλαγές μεγάλης αξίας, ενώ επιπλέον θεωρούμε λάθος την κίνησή του να επισκεφτεί τη Μόσχα την ώρα που υπήρχαν τόσα πράγματα σε βάρος του», μας είπε ο κ. Αθανάσιος.

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
Το Πατριαρχείο φέρεται έντονα ενοχλημένο από την επίσκεψη των π.Εφραίμ και π.Αρσένιου (ο οποίος εμφανίστηκε ως ο... διπλωματικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου) τον Μάιο στη Μόσχα. Μάλιστα ο π.Εφραίμ είπε σε σπουδαστές της ιερατικής σχολής της Μονής Σρετένσκι -οι οποίοι δεν του έκαναν καμία ερώτηση για το μεγάλο σκάνδαλο, καθ υπαγόρευση των καθηγητών τους- ότι είχε δίωρη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ φέρεται να συλλειτούργησε και με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο Α σε μια περιοχή δυτικά της Μόσχας.
«Μας έκανε εντύπωση η απάθειά του. Δεν αντιλαμβάνεται σε πόσο δύσκολη θέση μας έχει φέρει όλους. Είναι φοβερό το πόσο ήρεμος ήταν. Μιλούσε αργά και σταθερά, επέμενε στους ισχυρισμούς του ότι είναι αθώος και έφυγε χωρίς να δεσμευτεί για τίποτε», τόνισε εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Αθανάσιος. Η εμφάνιση του π. Εφραίμ ενώπιον της Πατριαρχικής Επιτροπής έγινε ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, που πάρθηκε πριν από μερικούς μήνες. Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν ήδη τον Βαρθολομαίο, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την υπεροψία και την αδιαφορία του π.Εφραίμ.


Η αλήθεια που δεν "ξέρουν "ή δεν "θέλουν" να πούν οι δημοσιογράφοι!!!
O ηγούμενος π.Εφραίμ κρατά στο χέρι το Φανάρι, καθώς επι ηγουμενίας του δωρήθηκαν τεράστια ποσά στο «σεπτόν κέντρον». Η αλήθεια είναι ότι το Φανάρι δεν μπορεί να επιβάλλει οτιδήποτε στις αγιορείτικες μονές καθώς αυτές είναι αυτοδιοίκητες και οιωνεί αυτοκέφαλες, δικαιούμενες ακόμα και να μη μνημονεύουν κανέναν επίσκοπο παρά μόνο τον κανονικώς χειροτονημένο και εκλεγέντα ηγούμενο τους.
Είναι αστεϊσμός επιπέδου δημοτικού σχολείου να μιλούν για σκανδαλισμό αυτοί οι οποίοι κατασκανδαλίζουν επί δεκαετίες τους πιστούς με τα πολυχρόνια προς τιμην του Πάπα, με τις εδαφιαίες υποκλίσεις τους μπροστά του και με τα χειροφιλήματα της δεξιάς του.
«Ένοχος ένοχον ου ποιεί» και οι μαϊστορες της εκκοσμίκευσης και της θρησκογκλαμουριάς , Φαναριώτες «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν».

Αυτό που τους ενόχλησε στην περίπτωση του ηγουμένου π. Εφραίμ είναι η επαφή του με την ρωσική πολιτειακή και εκκλησιαστική ηγεσία.

Βλέπετε, ο κ.Βαρθολομαίος τάσσεται αναφανδόν με τους Αμερικάνους και τον πορτοκαλί Γιούστσενκο της Ουκρανίας, και δεν ανέχεται οι υποτελείς του να τηρούν διαφορετική στάση !
Kαι δεν ήταν λίγο αυτό που συνέβη στην Μόσχα, όταν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, συνομιλούσε κατ΄ιδίαν επί δύο ώρες με τον ηγούμενο π.Εφραίμ. )
Το ψέμα του “Έθνους” ότι πήγε στην Ρωσία ο π.Αρσένιος είναι τόσο μεγάλο που μόνο σκοπιμότητα υπάρχει. Αφού δεν πήγε στην Ρωσία ο π.Αρσένιος. Με το ζόρι να γράφουν αναλήθειες για εντυπωσιασμό;
Θέλετε και άλλο ψέμα; Η έκταση στην Αμμουλιανή που υποτίθεται ότι το μοναστήρι θα έδινε σε Ρώσους δεν ανήκει στην ιερά μονή!!! Άρα πως θα διαπραγματευόντουσαν οι μοναχοί κάτι που δεν τους ανήκει;
Μια μόνο ερώτηση.
Καλά για όσα γράφουν και είναι αληθινά αλλά για τα ψέματα δεν έχουν φόβο Θεού μέσα τους. Τον Θεό δεν τον φοβούνται;
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε