Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές. Τι σημαίνει η επίσπευση;


Εκλογές λοιπόν, και μάλιστα με εξαιρετική συντομία. Σε 1 μήνα ή και λιγώτερο.

Στις 4 Οκτωβρίου, κατά πάσα πιθανότητα, ή και στις 27 Σεπτεμβρίου ακόμα. Σε τι αποσκοπούν; Ο Καραμανλής δεν έχει καμμία ελπίδα να τις κερδίσει, και το γνωρίζει.


Γνωστά τα απότελέσματα των Ευροεκλογών, γνωστό το άνοιγμα της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις, γνωστότατος και ο αντίκτυπος από τις πυρκαγιές. Άρα δεν ισχύει ο μέχρι τώρα κανόνας του Ελληνικού πολιτικού βίου: "Όταν το κυβερνών κόμμα έχει ελπίδες να κερδίσει, προκηρύσσει πρόωρες εκλογές. Όταν τέτοια ελπίδα δεν υπάρχει, εξαντλείται η τετραετία, τουλάχιστον έως την επόμενη εκλογή Προέδρου.


" Ο Καραμανλής επισπεύδει τις εκλογές χωρίς ελπίδα να τις κερδίσει. Άρα θέλει να αποφύγει ΚΑΤΙ...Κάτι χειρότερο από την απλή εκλογική ήττα (ή και συντριβή, ακόμα).


ΠΟΙΟ είναι αυτό; Μήπως τα επιτελεία της Κυβέρνησης (και των Υπερατλαντικών Κέντρων που τη διατάζουν) έχοντας μία πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων, είναι σε θέση να προβλέψουν πως η εξελισσόμενη κρίση και τα δρακόντεια μέτρα που αυτή επιβάλλει (από τη δική τους οπτική γωνία) θα πυροδοτήσουν τεράστιες κοινωνικές εντάσεις; Αν ναι, υπάρχει άραγε περίπτωση οι εντάσεις αυτές να συμπεριλάβουν και συγκρούσεις Ελλήνων με Αλλοδαπούς; Και μήπως ο Καραμανλής αποφάσισε να μην είναι αυτός που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, μια και ούτως ή άλλως δεν έχει να κερδίσει τίποτα παραμένοντας στην εξουσία;
Φιλύποπτος
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε