Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

‘Oταν η Ν.Δ. ήθελε νομοθετική ρύθμιση των blogs, το ΠΑΣΟΚ κι ο γΑΠ μιλούσαν για φίμωση. Τώρα μας έρχεται η νέα δεξιά αλά Μπερλουσκόνι, που όμως πήρε πίσω τα σχέδια φίμωσης. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…



Από το "press-gr"
Το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους, διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις πρωτοβουλίες ενάντια στα φαινόμενα της βίας.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοθετικό πλαίσιο για την...
αντιμετώπιση εγκλημάτων μέσω διαδικτύου, με αιχμή την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs.
Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της γνώμης, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι άμεσα συγκροτείται νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου και τη διεύρυνση των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Η Επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Σχόλιο του ιστολογίου μας
:Κάθε μορφή εγκληματικής δράσης και ασφαλώς και το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να διώκεται. Αν ωστόσο στους «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου ο υπουργός συγκαταλέγει κάθε ανώνυμο blogger... κι αν επιδιώκει τον έλεγχο των ιστολογίων, τότε φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει τίποτε από τη δύναμη της ελεύθερης ενημέρωσης που παρέχουν τα ιστολόγια στην εποχή μας. Η καθοδηγούμενη πληροφόρηση των επίσημων ΜΜΕ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία. Κάθε προσπάθεια ελέγχου της ελεύθερης πληροφόρησης και γνώμης θα αποτύχει. Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει την ελεύθερη φωνή των ιστολογίων, ούτε να μας υποχρεώσει σε «ταυτοποιήσεις» και δηλώσεις στοιχείων.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε