Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απάντηση στο: "Κατά Χριστιανών" του Αριστέα (στ')


Τα παρακάτω, αποτελούν απαντήσεις σε ένα κακόπιστο, κακογραμμένο και απαράδεκτα άσχετο κείμενο, το οποίο επικολλούν οι αμαθείς και ημιμαθείς Νεοειδωλολάτρες σε διάφορα φόρουμ εναντίον των Χριστιανών Γίνεται φανερή η πλάνη, ο δόλος τους και η άγνοιά τους, τόσο σε όσα σχετίζονται με το Χριστιανικό δόγμα, όσο και σε όσα ομολογούν ότι πιστεύουν, χωρίς ποτέ να αντιλαμβάνονται το βαθύ σκοτάδι στο οποίο βρίσκονται !!

στ' μερος

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨και ος εάν μη δέξηται υμάς μηδέ ακούση τους λόγους υμών,εξερχόμενοι εκ της οικίας ή της πόλεως εκείνης εκτινάξατε τον κονιορτόν των ποδών υμών¨ (Ματθ.Ι΄14)

Αν δεν δεχθούν τους λόγους σας,φυγετε απο τα σπίτια τους και την πόλι τους ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ την σκόνη των παπουτσιών σας....που είναι η ανεκτικότης του Θεού της αγάπης....;;;;

Απάντηση:

Τι σχέση έχει αυτό με την ανεκτικότητα; Μα πόσο άσχετοι είναι αυτοί οι άνθρωποι! Τι σημαίνει το να «τινάξει» κάποιος και τη σκόνη από τα πόδια του; Σημαίνει ότι δεν είναι ανεκτικός; Φυσικά όχι!

Σημαίνει, ότι «ούτε τη σκόνη που κόλλησε από την πόρτα σου δεν θέλω πάνω μου, εγώ ο πιστός, γιατί εσύ ο άπιστος, εκθέτεις τον εαυτό σου στην ενέργεια του Σατανά με την απιστία σου, και δεν θέλω τίποτα κοινό με εσένα, ώστε να μην επηρεασθώ και εγώ από τα όσα κακά θα σου φέρουν οι δαίμονες». Το να μη θέλει δηλαδή κάποιος να κολλήσει την αρρώστια του αρρώστου, το να πλένει τα χέρια του, ώστε να μη γεμίσει μικρόβια, σημαίνει ότι δεν είναι ανεκτικός; Πρέπει δηλαδή όλοι να κολλήσουν; Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Η κίνηση αυτή, δείχνει ότι αποποιούνται οι μαθητές, κάθε ευθύνη, για το πνευματικό μίασμα αυτού του ανθρώπου.

Και εμείς οι Χριστιανοί, γράφουμε και κηρύττουμε την αλήθεια του Χριστού. Και ο καθένας είναι ελεύθερος να τη δεχθεί ή όχι. Για όσους όμως (σαν τους ασεβείς ειδωλολάτρες που έγραψαν το κείμενο αυτό) δεν δέχονται την αλήθεια, ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΥΘΥΝΗ. Εμείς τους είπαμε πώς έχουν τα πράγματα. Τους μιλήσαμε για το λόγο της σωτηρίας, της αγάπης και της ειρήνης. Αν αυτοί θέλουν να παραμείνουν με τους δαιμονικούς θεούς τους, εμείς δεν φέρουμε ευθύνη. Το καθήκον μας το κάναμε απέναντί τους. Όσο κι αν τους λυπόμαστε για την κατάστασή τους, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΣ, που θα τους επιφέρουν κάποτε οι δαιμονικοί θεοί τους. Η ειρήνη μας παραμένει σ εμάς.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Μεγάλη δήλωσι....

¨ο μη ών μετ΄εμού κατ΄εμού εστί και ο μη συνάγων μετ΄εμού σκορπίζει¨ (Ματθ.ΙΒ΄30)

Κανέναν σεβασμό στην διαφορετικότητα και στο δικαίωμα της επιλογής δεν αναγνωρίζει ο Ιησούς στους ανθρώπους...ή έρχεστε μαζί μου ή σας πολεμώ...!!Εδώ ο Ιησούς διάτασσει μακροπρόθεσμα την ΕΞΑΦΑΝΙΣΙ κάθε διαφορετικής προς αυτόν ΑΠΟΨΕΩΣ.....και ασφαλώς μέσα σ΄αυτές ήταν και ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ σε όλες του τις εκφάνσεις που έρχεται σε αντίθεσι με τον σκοταδισμό της διδασκαλίας του.Και όλοι γνωρίζουμε τί έπαθαν οι Έλληνες-που δεν ήσαν μαζί του- ....κατεσφάγησαν,κατεστράφησαν οι ναοί τους και τα αγάλματα τους,εκάησαν οι βιβλιοθήκες τους...κ.λ.π..

Απάντηση:

Για μια φορά ακόμα, τα λόγια του Χριστού διαστρέφονται κατάφορα. Γιατί πουθενά ο Χριστός δεν λέει εδώ: «ή έρχεστε μαζί μου ή σας πολεμώ». Αυτό είναι το ανόητο συμπέρασμα όσων δεν καταλαβαίνουν τίποτα από όσα διαβάζουν.

Και πρώτα - πρώτα, δεν λέει: «εμείς είμαστε εναντίον του», αλλά «αυτός είναι εναντίον μας». Δεν είναι ο Χριστός ο εχθρός της διαφορετικότητας, αλλά αυτοί που τον πολεμούν είναι εναντίον της αλήθειας, η οποία είναι μόνο μία. Το νόημα των λόγων του Χριστού εδώ, είναι: «Όποιος εργάζεται για οποιοδήποτε άλλο (ανταγωνιστικό του αληθινού) έργο, πρόσκλησης πιστών, κινείται αντίθετα προς την αλήθεια, είναι εχθρός της αληθείας» (Αυτός είναι ο εχθρός του Χριστού, όχι ο Χριστός εχθρός αυτού). Και συνεχίζει, ότι «όποιος δεν συνάγει μαζί μας, σκορπίζει». Που σημαίνει, ότι οποιοσδήποτε συνάγει πιστούς σε διάφορες θρησκείες ψεύτικες, επειδή ακριβώς τους απομακρύνει από την αληθινή οδό της σωτηρίας, στην πραγματικότητα παραπλανάει τον κόσμο, και τους βάζει εμπόδια να κατανοήσουν την αλήθεια. Αντί να συνάξει με τον Θεό προς σωτηρία, σκορπίζει προς απώλεια. Και ακριβώς επειδή ο Θεός ανέχεται το διαφορετικό, γι αυτό υπάρχει και η οδός της απώλειας. Και αυτό ακριβώς είναι η απώλεια: Η ελευθερία του καθενός, να ζήσει αν θέλει, σύμφωνα με τη δική του ψεύτικη κοσμοθεώρηση και θρησκεία.

Οι συγγραφείς αυτού του κειμένου ας πούμε, με το να διαστρέφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ κυριολεκτικά από όσα πραγματικά λέει το κείμενο, βάζουν εμπόδια στους ανθρώπους να κατανοήσουν την έννοια των λόγων του Χριστού. Στόχος τους είναι να συνάξουν μια δική τους ψεύτικη θρησκεία, και αυτό το κάνουν, ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ όσους είναι αστήρικτοι, και στέλνοντάς τους μακριά από τη σωτηρία.

Κατόπιν αυτού, γίνεται κατανοητό, ότι όχι μόνο είναι ψέματα οι κατηγορίες που εκτοξεύουν έτσι αστήρικτα πιο πάνω, περί δήθεν δίωξης, (κάτι που μόνο αυτοί το ξέρουν, γιατί είναι δικό τους εφεύρημα, και όχι ιστορική αλήθεια), αλλά ακόμα και σε σπανιότατες περιπτώσεις που έγιναν οχλοκρατικές εκδηλώσεις από φανατικούς ψευτοχριστιανούς, αυτοί δεν ακολουθούσαν τον λόγο της αγάπης του Χριστού, συνεπώς δεν λογίζονται ως Χριστιανοί. Αντιθέτως, οι διωγμοί τριών αιώνων που έκαναν οργανωμένα οι ειδωλολάτρες κατά των Χριστιανών, ήταν σύμφωνοι με τη θρησκεία του μίσους που είχαν οι ειδωλολάτρες, με έναν Δία μισάνθρωπο, με έναν Άρη θεό του πολέμου, με έναν Ερμή θεό της κλεψιάς, και με μία Αφροδίτη, θεά της πορνείας. Όμως δεν κατάφεραν να σκορπίσουν την Εκκλησία. Μάλλον αυτοί σκορπίστηκαν. Γιατί δεν φταίει ο βράχος, όταν εσύ πας και σπας το κεφάλι σου πάνω του!

Σε άλλο σημείο ο Χριστός είπε και το εξής, (όμως αυτό δεν το έγραψαν οι Νεοειδωλολάτρες εδώ, για να μη γίνει εμφανές το πραγματικό νόημα του κειμένου):

«Και ειπεν προς αυτον ο Ιησους: "Μη κωλυετε! Ος γαρ ουκ εστιν καθ' ημων, υπερ ημων εστιν"» (Λουκάς 9/θ΄50).

Δηλαδή, (για τους αγράμματους Νεοειδωλολάτρες), όταν κάποιος έκανε θαύματα στο όνομά του, χωρίς να είναι ακόλουθός του, είπε ο Χριστός στους μαθητές του: «Μην τον εμποδίζετε! Επειδή όποιος δεν είναι εναντίον μας, είναι μαζί μας» (!!!)

Και μόνο αυτά τα λόγια, είναι ικανά να κάνουν καπνό τους ψευδείς ισχυρισμούς των εχθρών του Ευαγγελίου, ότι δήθεν ο Χριστός αντιτίθεται σε όσους δεν δέχονται τις απόψεις του. Και είναι εδώ ξεκάθαρο, ότι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ (ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ) ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ.

Τα δύο παρακάτω Νεοειδωλολατρικά χωρία, τα μετακινήσαμε σε προηγούμενο σημείο, επειδή η θέση τους έπρεπε να είναι εκεί, μια και εκεί βρίσκεται το συμφραζόμενό τους. Αν όμως οι Νεοειδωλολάτρες τα άφηναν στη σωστή τους θέση μαζί με τα σχετικά εδάφια, αυτά θα εξηγούσαν εκείνα, και εκείνα θα εξηγούσαν αυτά. Για τον λόγο αυτό, οι κουτοπόνηροι Νεοειδωλολάτρες, για να ξεγελάσουν τον αναγνώστη, τα διαχώρισαν, και τα παρουσίασαν σε διαφορετικό σημείο του κειμένου. Εμείς όμως, θα βάλαμε στη σωστή τους θέση, και τα απαντήσαμε ήδη εκεί, ώστε να δείξουμε και την ερμηνεία τους, αλλά και την κακοήθεια των Νεοειδωλολατρών.

Μάλιστα, η κακοήθειά τους είναι τόση, που όχι μόνο άλλαξαν τη σειρά των εδαφίων, για να μη γίνει κατανοητό το νόημά τους από τον άσχετο αναγνώστη, αλλά βάζοντας αποσιωπητικά, συνέδεσαν δύο άσχετα εδάφια για να αλλάξουν το νόημα. Για όλα αυτά όμως, μιλήσαμε εκεί, που αναλύσαμε τα περί διαχωρισμού και μάχαιρας.

Συνεχίζουμε με το επόμενο Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨εάν γαρ μη πιστεύσητε ότι εγώ ειμί (ενν=ο Χριστός),αποθανείσθε εν ταις αμαρτίαις υμών.¨ (Ιωαν.Η΄24)

Αν δε με πιστέψετε θα πεθάνετε γεμάτοι αμαρτίες....αν πιστέψετε σώζεστε...ο Θεός της αγάπης ΑΠΕΙΛΕΙ μήπως και τον πιστέψη κανένας....χρήζει περαιτέρω σχολιασμού το εδάφιο;

Απάντηση:

Το εδάφιο βέβαια δεν θέλει σχολιασμό. Σχολιασμό όμως θέλει η κακοήθεια των Νεοειδωλολατρών. Αν δηλαδή ο γιατρός σου πει: «Αν δεν ακολουθήσεις τη συνταγή που σου δίνω θα πεθάνεις», σημαίνει ότι ο γιατρός απειλεί τον ασθενή;

Οι Νεοειδωλολάτρες, συνηθισμένοι όπως είναι από τους διεφθαρμένους θεούς τους, παρεξηγούν ΕΚΟΥΣΙΑ τα λόγια του Χριστού, και μεταφράζουν την προειδοποίηση σε απειλή. Γιατί οι δικοί τους θεοί είναι δαίμονες, και έχουν συνηθίσει σε απειλές, και δεν κατανοούν την προειδοποίηση.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Ο Ιησούς δεν περιωρίσθηκε σε λόγια αλλά προχώρησε και σε απιστεύτου ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΟΣ πράξεις όπως η παρακάτω...

¨και ιδών συκήν από μακρόθεν έχουσαν φύλλα,ήλθεν ει άρα τι ευρήσει εν αυτή.και ελθών επ΄αυτήν ουδέν εύρεν ει μή φύλλα.ου γαρ ην καιρός σύκων.και αποκριθείς είπεν αυτή.μηκέτι εκ σου εις τον αιώνα μηδείς καρπόν φάγοι¨ (Μαρκ.ΙΑ΄13-14)

ο δε Ματθαίος προσθέτει...¨και εξηράνθη παραχρήμα η συκή¨ (Ματθ.ΚΑ΄19)

εδώ τί να πρωτοσχολιάση κανείς;;;ότι ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ θεός-Ιησούς δεν ήξερε εξ΄αρχής ότι ΔΕΝ ήτο εποχή σύκων;;;Και πώς αντιδρά ο θεός της ΑΓΑΠΗΣ στο ότι η δυσμοιρη συκιά

απλά ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ τους νόμους της φύσεως που στο κάτω κάτω Ο ΙΔΙΟΣ ο Ιησούς εθέσπισε με τον πατέρα του ως μέρος του Τριαδικού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ» Θεού Γιαχβέ;;;;;;την καταριέται και την ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ αυτοστιγμεί....εδώ μιλάμε για μία απίστευτα ΒΑΡΒΑΡΗ και ΠΡΟΤΩΓΟΝΗ συμπεριφορά που καταδεικνύει την πνευματική κατάστασι και το ήθος του Ιησού...

Απάντηση:

Εδώ δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Νεοειδωλολάτρες για όσα αναρωτιούνται, παρά μόνο για την αμάθειά τους και για την ηθελημένη απροσεξία τους. Γιατί δεν προσέχουν το κείμενο καθόλου. Μόνο ψάχνουν να βρουν κάτι να κατηγορήσει. Ας απαντήσουμε λοιπόν σε όλα, ώστε να δείξουμε και εδώ πόσο «λίγοι» είναι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να βρουν σφάλμα στην πίστη του Χριστού μας:

Κατ αρχήν, όπως ήδη έχουμε ξαναπεί, ο Χριστός δεν είναι μόνο Θεός, αλλά και άνθρωπος. Και ως τέλειος άνθρωπος, και όχι «ημίθεος», δεν είναι παντογνώστης στην ανθρώπινη φύση του. Βαδίζοντας λοιπόν ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ιησούς, βλέπει στο βάθος μια συκιά. Είναι πεινασμένος. Και για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΘΕΪΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Όπως δεν τις χρησιμοποίησε τότε που πεινούσε και ο Σατανάς του είπε να κάνει τις πέτρες ψωμί.

Ο Χριστός πλησιάζει στη συκιά, αναμένοντας να βρει και σύκα. Όμως η συκιά ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΚΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΦΥΛΛΑ. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί η συκιά, είναι ένα δένδρο, που ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΡΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΥΛΛΑ. Βλέποντας λοιπόν Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ιησούς τη συκιά γεμάτη φύλλα, υποθέτει (χωρίς να αντλεί την πληροφορία αυτή από τη Θεϊκή του παντογνωσία για όφελος της ανθρώπινης φύσης του), ότι εφ όσον έχει φύλλα προ καιρού, πιθανόν να έχει και πρώιμα σύκα.

Αν μια συκιά έχει φύλλα προ καιρού, γιατί να μην έχει και σύκα; Δεν υπάρχουν πρώιμες συκιές; Φυσικά υπάρχουν και πρώιμες και όψιμες. Και όποιος αγαπάει τα σύκα, αυτό το ξέρει καλά.

Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα το παράλογο, ούτε στο ότι ο Χριστός δεν χρησιμοποιεί για ιδιοτελή σκοπό την παντογνωσία της θεϊκής του φύσης, ούτε στο ότι υποθέτει ότι στη συκιά με τα πρώιμα φύλλα πιθανόν να υπάρχουν και πρώιμα σύκα. Άρα είναι ψέμα αυτό που υποθέτουν οι ειδωλολάτρες, ότι «η συκιά ακολουθούσε τους νόμους που ο ίδιος ως Θεός είχε θεσπίσει». Γιατί η συκιά ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. Είχε φύλλα πριν από τον καιρό της, και δεν είχε καρπούς, όπως όφειλε να έχει. Ήταν μια ΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΗ ΣΥΚΙΑ.

Μένει λοιπόν να εξηγήσουμε και το τελευταίο. Εντάξει με τα άλλα, όμως, γιατί άραγε ο Χριστός τη διατάζει να ξεραθεί; Θέλει να εκδικηθεί το δένδρο;

Όμως, όχι, ο Χριστός δεν έχει εκδικητικές διαθέσεις. Αυτό όμως το υποθέτουν οι ειδωλολάτρες, επειδή τον κρίνουν με τα μέτρα των εκδικητικών δαιμονικών θεών τους.

Ο Χριστός, χρησιμοποιεί εδώ τη συκιά, ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για να δώσει μια προφητεία για τους μαθητές του. Είναι η στιγμή, που αφού δεν πρόκειται πια για ιδιοτελές όφελος, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΩΣ ΘΕΟΣ, για χάρη των μαθητών του. Διατάζει να ξεραθεί η συκιά, ώστε να τους δείξει μερικά πράγματα. Και δεν είναι «απίστευτα βάρβαρη και πρωτόγονη συμπεριφορά» αυτή, όπως κακόπιστα δηλώνουν οι Νεοειδωλάτρες. Γιατί και αυτοί, για να ψήσουν φαγητό, ή για να κατασκευάσουν ένα τραπέζι ή ένα σπίτι, ή για να κατασκευάσουν τα ξόανά τους, κόβουν πολλά δένδρα. Και τότε δεν το θεωρούν βαρβαρότητα. Για να παραδειγματίσει ο Χριστός τους μαθητές του, δηλαδή για να θρέψει την ψυχή τους με κάτι τόσο εντυπωσιακό, που δεν θα το ξεχνούσαν ποτέ, δεν ήταν δικαιολογημένο να ξεραθεί ένα δένδρο, και μάλιστα ΑΦΥΣΙΚΟ, που δεν παρήγαγε καρπό για να θρέψει τα ανθρώπινα σώματα; Γιατί αν και το δένδρο αυτό δεν είχε καμία χρησιμότητα, μια και ήταν άκαρπο, ο Χριστός το έκανε χρήσιμο, για να θρέψει με αυτό τις ψυχές των μαθητών του.

Τι ήθελε να τους δείξει με την ενέργειά Του αυτή; Ας το εξηγήσουμε, αν και δεν νομίζουμε ότι άνθρωποι σαν τους Νεοειδωλολάτρες, είναι ικανοί να αντιληφθούν νοήματα ανώτερα από εκδικήσεις και ψυχωτικές ενέργειες σαν των θεών τους.

Ο Χριστός χρησιμοποίησε την άκαρπη συκιά, ως συμβολισμό του Ισραηλιτικού λαού της εποχής του. Γιατί οι Ισραηλίτες, ενώ όφειλαν να έχουν καρπούς πίστης, είχαν μόνο «φύλλα», δηλαδή μόνο φαινόμενο καρπών, και όχι αληθινούς καρπούς. Όπως η συκιά με τα φύλλα της ξεγελούσε, ότι δήθεν είχε και καρπό, έτσι και ο λαός Ισραήλ, με τα λόγια ξεγελούσε, όμως τα έργα τους ήταν μακριά από τον Θεό, και δεν είχαν καρπούς αξίους μετανοίας.

Έτσι, με την ενέργειά του αυτή, ο Χριστός έδωσε μια προφητεία, ότι όπως η συκιά αυτή, που δεν έδωσε στον Δημιουργό της αυτό που περίμενε Εκείνος, (καρπούς), έτσι και ο Ισραήλ, επειδή δεν είχε καρπούς πίστεως και μετανοίας, θα ξεραινόταν. Κάτι που συνέβη λίγο μόλις καιρό μετά τη σταύρωση του Χριστού, με την πτώση της Ιερουσαλήμ, και τον διασκορπισμό των Ισραηλιτών.

Το ότι η συκιά πράγματι ξεράθηκε μετά το λόγο του Χριστού, ήταν εγγύηση ότι και η προφητεία αυτή προς τον Ισραήλ θα εκπληρωνόταν. Όπως και έγινε. Όπως θα εκπληρωθούν όλες οι προφητείες του Κυρίου μας, μέχρι και την τελευταία, προς ντροπή αυτών που με ψεύδη και διαστρεβλώσεις προσπαθούν να τον κατηγορήσουν.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Ας δούμε δε και μία συμβουλή του προς τους ανθρώπους....

¨Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρώ.αλλ΄όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα στρέψον αυτώ και την άλλην¨ (Ματθ.Ε΄39)

εδώ ο Ιησούς θεσπίζει μια από τις πλέον βαριάς μορφής ψυχοπαθολογικές μαζοχιστικές συμπεριφορές ως στάσι ΖΩΗΣ....τί να πούμε;...ντροπή αυτά τα εξευτελιστικά για τον άνθρωπο λόγια να εξαίρονται ως απόσταγμα σοφίας....

Απάντηση:

Για μια φορά ακόμα, γίνεται εδώ αισθητή, η διάβρωση της προσωπικότητας που προκαλούν σε ανθρώπους όπως ο Νεοειδωλολάτρης κειμενογράφος, δαιμονικά παραδείγματα θεών, εκδικητικών και υπερηφάνων. Κάνουν τους ανθρώπους όχι μόνο ασεβείς και κακόπιστους, αλλά και υπερήφανους. Αντί να εκτιμήσουν την ταπείνωση, μια ιδιότητα του Θεού, που καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος για χάρη μας, την κατηγορούν και εμμένουν στην υπερηφάνεια των δαιμόνων. Γιατί ο Σατανάς (ένας από τους θεούς τους), λόγω υπερηφάνειας ξέπεσε από την θεόδοτη θέση του, και έφερε στον κόσμο τόση δυστυχία. Και αυτή την υπερηφάνεια, εκθειάζουν οι στεβλές προσωπικότητες των Νεοειδωλολατρών.

Κατηγορούν τα λόγια του Χριστού ως «μαζοχιστικά». Όμως πουθενά ο Χριστός δεν λέει ότι αρέσκεται στο να τον χτυπούν. Ούτε λέει πουθενά ότι πρέπει οι ακόλουθοί του να νιώθουν μαζοχιστική ικανοποίηση από τα χτυπήματα των άλλων. Αυτά μόνο σε δαιμονικούς εγκεφάλους υπάρχουν.

Ο Χριστός, μιλούσε για ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Κανείς δεν χτυπάει τον άλλον με χαστούκι για να του κάνει κακό. Για να κάνει κάποιος κακό στον άλλο, τον χτυπάει πιο βαριά. Με γροθιά, με ρόπαλο, με κάτι πιο βαρύ. Χαστούκι ρίχνει κάποιος μόνο για ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ. Όταν λοιπόν ο Χριστός λέει να στρέφουμε το άλλο μάγουλο, δεν εννοεί να απολαμβάνουμε το χαστούκι. Εννοεί ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ στην κακία των άλλων. Θέλει ο Χριστός ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΑΣ. Είναι πανεύκολο να ακολουθήσεις το ποτάμι, τον βρασμό της ψυχής, και να απαντήσεις σε μια πρόκληση. Το δύσκολο και το αντρίκιο, είναι να πάς κόντρα στο ρεύμα. Να μη φοβηθείς μη σε πούνε δειλό. Να μη θελήσεις να δείξεις τη σωματική σου υπεροχή. Να μη θελήσεις να ανταποδώσεις την κακία του άλλου. Να μη ανταποδώσεις στην πρόκληση του κακού.

Μόνο σε ένα δεν καταπίνουν οι Χριστιανοί την πρόκληση: Μόνο στην πρόκληση της αληθείας. Αν κάποιος προκαλέσει τους Χριστιανούς σε θέματα πίστης, οι Χριστιανοί πρέπει να είναι έτοιμοι και καταρτισμένοι ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ με τον λόγο της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Όπως απαντάμε εμείς τώρα εδώ, σε αυτό το προκλητικά ψευδές και νοσηρό κείμενο των Νεοειδωλολατρών. Εδώ, δεν είναι υπερηφάνεια να απαντάμε. Είναι υποχρέωση και ευθύνη. Γιατί η αλήθεια πρέπει να ακουστεί, και το ψέμα να εκτεθεί. Και το δίκιο, δεν βρίσκεται πάντα στην κτηνώδη δύναμη. Βρίσκεται όμως πάντα στην αλήθεια και στην ευγένεια της ταπεινής ψυχής.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Ο Ιησούς αρέσκεται στην εξαπόλυσι απιστεύτων απειλών για να εκμεταλλευθή την ανθρώπινη αγώνία για την μετα θάνατον κατάστασι...

¨όστις δ΄άν αρνήσηται με έμπροσθεν των ανθρώπων αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς¨ (Ματθ.Ι΄33)

Απάντηση:

Είναι άραγε τόσο «απίστευτη απειλή», το ότι ο Χριστός θα αρνηθεί ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, αυτόν που τον αρνήθηκε στη ζωή του; Αυτό δεν είναι το δίκαιο; Αυτή δεν είναι η αλήθεια; Κατά τη γνώμη δηλαδή του Νεοειδωλολάτρη κειμενογράφου, είναι δίκαιο και αληθές, ο Χριστός να πει κάποτε ότι αυτός ο άνθρωπος που τώρα εδώ τον βλαστημάει, είναι Χριστιανός;

Οι Νεοειδωλολατρικοί παραλογισμοί δεν έχουν τέλος!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨εξελεύσονται οι άγγελοι και αφοριούσι τους πονηρούς εκ μέσου των δικαίων, και βάλουσιν αυτούς εις την κάμινον του πυρός.εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων.¨ (Ματθ.ΙΓ΄49-50)

Απίστευτες απειλές....στην Δευτέρα παρουσία οι αμαρτωλοί θα ΒΡΑΣΟΥΝ στα ΚΑΜΙΝΙΑ της κολάσεως....εκεί θα πέση το ΚΛΑΜΑ και το ΤΡΙΞΙΜΟ των ΔΟΝΤΙΩΝ...αυτό καλείται ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...και αποτελεί βάναυσο έγκλημα κατά της ανθρωπότητος...

¨απελθείν εις την γέενναν,εις το πύρ το άσβεστον όπου ο σκώληξ αυτών ου τελευτά και το πυρ ου σβεννυται.¨ (Μαρκ.Θ΄43-44)

σκουλήκια θα τρώνε τους κολασμένους ασταμάτητα και η φωτιά δε θα σβήνη....τι να πή κανείς γι΄αυτές τις εικόνες ΦΡΙΚΗΣ που μόνο ένας διεστραμμένος εγκέφαλος θα χρησιμοποιούσε προς εκφοβισμόν των ανθρώπων....

¨εκει έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων όταν όψησθε Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ και πάντας τους προφήτας εν τη βασιλεία του Θεού,υμάς δε εκβαλλομένους έξω¨ (Λουκ.ΙΓ΄28)

Απάντηση:

Είναι άραγε έγκλημα, να προσπαθεί ο Χριστός να προφυλάξει τους ανθρώπους από τα όσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τους περιμένουν; Δεν θα ήταν έγκλημα, αν δεν τους είχε προειδοποιήσει; Είναι τρομοκρατία, αν ο γιατρός εξηγεί στον ασθενή, ότι η μη τήρηση της συνταγής, θα έχει γι αυτόν επώδυνα αποτελέσματα στην υγεία του; Είναι ψυχολογική βία, να πει ο γιατρός την αλήθεια στον ασθενή που κινδυνεύει όταν δεν ακολουθεί τη θεραπευτική αγωγή;

Οι Νεοειδωλολάτρες, δεν έχουν καταλάβει καθόλου τι θα είναι «η κάμινος του πυρός». Και ούτε τους ενδιαφέρει να μάθουν. Τους ενδιαφέρει μόνο να διαστρέψουν το νόημα της Χριστιανικής πίστης. Να διαστρέψουν την «προειδοποίηση» σε δήθεν «απειλή». Όμως εμείς θα πούμε λίγα πράγματα για την έννοια της «καμίνου του πυρός», για όσους αναγνώστες είναι καλόπιστοι και θέλουν να μάθουν.

Ο Θεός δεν έχει φτιάξει κανένα καμίνι φωτιάς. Άλλωστε, τι φωτιά να κάψει τους νεκρούς; Όλα αυτά για σαδιστικά βασανιστήρια, είναι διδασκαλίες Δυτικών αιρετικών. Οι Χριστιανοί άλλα πράγματα πιστεύουν για το καμίνι αυτό.

Καμίνι της φωτιάς, είναι η αγάπη του Θεού. Που τη δίνει σε κάθε του πλάσμα. Καλό και κακό. Ακόμα και σε αυτούς τους ασεβείς τους ειδωλολάτρες. Αυτοί όμως είναι που την αρνούνται και τον μισούν. Αυτοί είναι, που όταν στη Δευτέρα παρουσία ο Χριστός θα έρθει, θα τον μισούν τόσο, που όχι μόνο δεν θα χαρούν από την αγάπη και την καλοσύνη που θα δείξει σε όλα του τα πλάσματα, αλλά ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ. Θα κλαίνε για την ήττα τους, και θα τρίζουν τα δόντια τους από το μίσος τους εναντίον του αληθινού Θεού. Θα δουν ότι οι θεοί τους ήταν απατεώνες δαίμονες, και ότι και οι ίδιοι υπήρξαν ανθρώπινοι δαίμονες και απατεώνες. Θα δουν ξεκάθαρα τη ματαιότητα των αγώνων τους υπέρ του ψεύδους των θεών τους, και το πόσο κακοήθεις ήταν. Θα αντιληφθούν πόσο διεστραμμένη κατάντησε η προσωπικότητά τους, πόσο αντίθετη από την αγάπη του Θεού. Θα δουν ότι δεν έχουν μερίδα ευλογιών με τους δικαίους. Θα δουν αυτούς που μισούσαν να κερδίζουν τη βασιλεία, και τους εαυτούς τους να ρεζιλεύονται παγκοσμίως ως ψεύτες και απατεώνες, ως διεστραμμένες και δαιμονικές ψυχές.

Το μίσος τους θα γιγαντωθεί. Η πύρινη αγάπη του Θεού, αντί να τους κάνει χαρούμενους για την αιώνια επικράτηση της δικαιοσύνης, θα τους κάνει δυστυχισμένους. Θα κλαίνε και θα τρίζουν τα δόντια τους με μίσος. Αντί η αγάπη του Θεού να τους φωτίζει, θα τους καίει, γιατί θα κάνει αισθητή σε όλους την ψυχική τους ένδεια και κακία. Ντροπιασμένοι, θα αποσυρθούν μακριά από τη χαρά των δικαίων, σε ένα αιώνιο σκοτάδι μίσους και κακίας, μαζί με τους δαιμονικούς θεούς τους, τον Διάβολο και τους δυστυχείς αγγέλους του. Σαν ένα σκουλήκι που θα τους βασανίζει ασταμάτητα για την κατάντια τους, θα ζουν την αιωνιότητα μακριά από τον Θεό και τις ευλογίες των δικαίων. Όχι επειδή ο Θεός δεν τους κάλεσε. (Η πρόσκληση του Θεού είναι για όλους). Επειδή ΑΥΤΟΙ θα προτιμούν την κόλαση από τον Θεό – Αγάπη που έμαθαν να μισούν και αρνήθηκαν. Και που αυτοί που μισούσαν, Οι Χριστιανοί, μαζί με τον Αβραάμ και όλους τους δικαίους που αυτοί συκοφαντούσαν, θα αποδειχθεί ότι ήταν δίκαιοι και άξιοι τιμής, ενώ οι ίδιοι οι συκοφάντες, άξιοι ατιμίας και καταφρόνησης.

Αυτή θα είναι η κόλαση, για όσους θέλουν να βλέπουν τις προειδοποιήσεις του Θεού ως απειλές, και είναι ανάξιοι να διακρίνουν την αγάπη Του. Και τώρα, αλλά και τότε. Φταίει ο Θεός γι αυτό; Φταίει ο Θεός για την κακία και τη διαστροφή που θα τους βασανίζει; Φταίει που τους προειδοποιεί; Φταίει αυτός που τους προειδοποιεί, ή αυτοί που δεν ακούνε;

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨ο πιστεύων εις τον υιόν έχει ζωήν αιώνιον.ο δε απειθών τω υιώ ουκ όψεται ζωήν,αλλ΄η οργή του Θεού μένει επ΄αυτόν¨ (Ιωαν.Γ΄36)

Η οργή του Θεού θα μείνη πάνω σε όποιον δεν πιστέψη....ακριβώς η ίδια ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ με την Παλαιά Διαθήκη....

Απάντηση:

Πράγματι, τίποτα δεν είναι διαφορετικό. Όσο ιερή και σωστή είναι η Παλαιά Διαθήκη, άλλο τόσο και η φωτεινότερη Καινή. Ο ίδιος Θεός της αγάπης και εδώ και εκεί. Και είναι ανόητοι όποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι και οι δύο εξ ίσου άγιες.

Όμως και εδώ οι Νεοειδωλολάτρες αποδεικνύονται αγράμματοι και διαστρεβλωτές του κειμένου. Γιατί το κείμενο λέει: «η οργή του Θεού μένει επ αυτόν». Αυτοί όμως προσθέτουν τη λέξη: «θα», για να φανεί ότι μιλάει για τη μετά θάνατον ζωή. Είναι τόσο αγράμματοι, που δεν διακρίνουν τον Ενεστώτα από τον Μέλλοντα χρόνο. Γιατί η φράση «η οργή του Θεού μένει επ αυτόν», σημαίνει ότι ΤΩΡΑ η οργή μένει στον απειθή, και όχι στον μέλλοντα αιώνα. Το εδάφιο αυτό λοιπόν, δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα, γι αυτό το αφήσαμε μόνο του.

Βεβαίως η οργή του Θεού μένει πάνω σε κάποιον, με το να μην του δίνει από το Πνεύμα του το Άγιο, που θα τον ανάσταινε πνευματικά. Και όχι επειδή ο Θεός δεν θέλει να το δώσει, αλλά επειδή όπως σαφώς λέει το εδάφιο, ο άνθρωπος αυτό, είναι ΑΠΕΙΘΗΣ. Ο ίδιος δεν θέλει το Άγιο Πνεύμα στη ζωή του, και έτσι το Άγιο Πνεύμα ευγενικά αποσύρεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένει ο άνθρωπος εκτεθειμένος στην κακία και το μίσος των δαιμόνων, που σακατεύουν τη ζωή του αυτή, και προετοιμάζουν την απώλειά του στην μέλλουσα.

Το ότι ο Θεός δεν τον προστατεύει, από αυτόν γίνεται αισθητό ως «οργή» Θεού, γιατί αντί να αποδώσει τα παθήματά του στην δική του απείθεια, τα αποδίδει στον Θεό. Το εδάφιο αυτό λοιπόν, είναι γραμμένο από την υποκειμενική σκοπιά του απειθούς και ασεβούς ανθρώπου, που έχει την αίσθηση ότι ο Θεός τον τιμωρεί (στη ζωή αυτή). Στην πραγματικότητα όμως, ο Θεός τον αγαπά και περιμένει την επιστροφή του όσο είναι ακόμα καιρός.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

¨Προσευχόμενοι δε μη βαττολογήσητε ώσπερ οι εθνικοί.δοκούσι γαρ ότι εν τη πολυλογία αυτών εισακουσθήσονται.μη ουν ομοιοθήτε αυτοίς.¨ (Ματθ.ΣΤ΄7)

¨πολυλογάδες¨ αποκαλεί τους εθνικούς(=Έλληνες) ο Ιησούς...¨μην πολυλογήτε λοιπόν όταν προσεύχεσθε όπως κάνουν οι Έλληνες...νομίζουν δε ότι μέσα στην πολυλογία τους θα εισακουσθούν...μη τυχόν τους μοιάσετε..¨.

Απάντηση:

Κατ αρχήν δεν λέει «Έλληνες», αλλά «Εθνικοί», μια φράση που χρησιμοποιείτο για ΟΛΟΥΣ τους μη Ισραηλίτες από τους Ιουδαίους. Και είναι εδώ εμφανής η προσπάθεια που καταβάλλει ο δόλιος κειμενογράφος, για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις δήθεν «ανθελληνισμού».

Δεύτερον, για να το λέει, είναι προφανές ότι συνέβαινε αυτό στους Εθνικούς λαούς. Οι μάγοι τους, έπρεπε να πουν κάποια «ξόρκια», κάποια καθιερωμένα τελετουργικά πράγματα, για να εκπληρωθεί η μαγεία που έκαναν. Όμως επειδή η προσευχή δεν είναι «μαγεία», αλλά αίτηση και επικοινωνία με τον Θεό, δεν χρειάζονται ούτε ξόρκια, ούτε επαναλήψεις, ούτε πολυλογίες. Λόγια απλά και σταράτα, συγκεκριμένα και περιεκτικά. Γιατί ο Θεός ξέρει καλά τι χρειαζόμαστε, ακόμα και πριν του το πούμε, και δεν χρειάζεται επεξηγήσεις. Και το ότι προσευχόμαστε ακόμα, δεν γίνεται για να μάθει ο Θεός τι θέλουμε να του πούμε ως παντογνώστης, αλλά για να ανοίξουμε ΕΜΕΙΣ την καρδιά μας σε Αυτόν, και να βιώσουμε εμείς αυτή την επικοινωνία μαζί Του.

Τόσο δύσκολο και παράξενο είναι αυτό που παραξενεύονται οι ειδωλολάτρες; Τόσο πολύ έχουν εκτροχιασθεί με τις μαγείες τους στα ξόανα;

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨μη μεριμνήσητε λέγοντες, τί φάγωμεν ή τι πίωμεν ή τι περιβαλώμεθα.πάντα γαρ ταύτα τα έθνη επιζητεί¨ (Ματθ.Στ΄31-32)

μην νοιάζεσθε για το τι θα φάτε τι θα πιήτε με τι θα ντυθήτε....μ΄αυτά τα πράγματα ασχολούνται μόνο οι Εθνικοί....σε σας θα έρθουν μόνα τους αυτά τα αγαθά...!!!

Απάντηση:

Πουθενά δεν λέει ότι «θα έρθουν μόνα τους» τα αγαθά. Είναι άλλη μια διαστρέβλωση των συκοφαντών Νεοειδωλολατρών. Ο Χριστός μιλάει για «μέριμνα», που σημαίνει την αγωνία και το άγχος για την επιβίωση. Όμως ο Χριστιανός που ζει την πίστη του, δεν έχει τέτοια προβλήματα. ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ της βοήθειας του Θεού στις δύσκολες στιγμές. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν από πλευράς του για να ζήσει, όμως δεν απελπίζεται και δεν αγχώνεται για το αύριο, γιατί εκεί που ο ίδιος δεν μπορεί, έρχεται βοηθός ο Θεός. Μια εμπειρία που δεν μπορούν να δώσουν οι δαιμονικοί θεοί, γι αυτό και οι οπαδοί τους παραξενεύονται για την ηρεμία των Χριστιανών στα δεινά της ζωής. Γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει να έχουν ζωντανό και αληθινό Θεό. Πραγματικά, όσοι έχουμε αυτή την εμπειρία της βοήθειας του Θεού, νιώθουμε μεγάλη θλίψη για τους δυστυχείς εθνικούς που αγωνιούν εκτεθειμένοι από τους δαιμονικούς θεούς τους.

Το ενδιαφέρον εδώ, είναι ότι την αλήθεια αυτή, την είχε αντιληφθεί και ο Έλληνας εθνικός Επίκουρος, τον οποίο όμως οι ειδωλολάτρες δίωκαν ως άθεο.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨εάν δε αμαρτήση εις σε ο αδερφός σου ,ύπαγε και έλεγξον αυτόν μεταξύ σου και αυτού μόνου.εάν σου ακούση εκέρδισας τον αδελφόν σου.εαν δε μη ακούση παράλαβε μετά σου έτι ένα ή δύο μαρτύρων ίνα επί στόματος δύο μαρτύρων ή τριών σταθή παν ρήμα.εάν δε παρακούση αυτών ειπέ τη εκκλησία.εάν δε και της εκκλησίας παρακούση,έστω σοι ώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης¨ (Ματθ.ΙΗ΄15-17)

αν δεν μπορέσης με τίποτα να λύσης την διαφορά σου με τον χριστιανό αδεφό σου έχε τον σαν...τον ΕΘΝΙΚΟ και τον ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ....ο Ιησούς εδώ χρησιμοποιεί την λέξι Εθνικός σαν υβριστική (!!!) και εξομοιώνει τους Έλληνες Εθνικούς με τους διεφθαρμένους τελώνες(!!!)...Ο Πλάτων δήλα δη , ο Αριστοτέλης και οι λοιποί Έλληνες Εθνικοί πανεπιστήμονες....είναι κοινά καθάρματα για τον Ιησού...

Απάντηση:

Και πάλι είναι εμφανής η κακία που κρύβουν οι άνθρωποι αυτοί στην ψυχή τους, γιατί μόνο ερμηνείες κακίας αντιλαμβάνονται στα λόγια αγάπης του Χριστού. Και αποδεικνύεται η αλήθεια των λόγων του Χριστού: «εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα». Και οι άνθρωποι αυτοί, μόνο κακία έχουν να πουν, και μόνο κακία βλέπουν στα λόγια αγάπης του Χριστού μας.

Τι λέει λοιπόν εδώ ο Χριστός; Γιατί αναφέρει τους Εθνικούς;

Είναι γνωστό πώς ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ έβλεπαν τους Εθνικούς και τους τελώνες, ως ανθρώπους με τους οποίους δεν έπρεπε να έχουν παρτίδες. Όμως ο ίδιος ο Χριστός, έκανε κατά την Αγία Γραφή παρέα με τελώνες και πόρνες, και τον κατηγορούσαν οι Εβραίοι γι αυτό. Άρα, όταν αναφέρει ο Χριστός τους Εθνικούς και τους τελώνες, δεν τους αναφέρει με τον τρόπο που ΟΙ ΑΛΛΟΙ τους έβλεπαν, αλλά με τον τρόπο που τους έβλεπε ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ. Και πώς τους έβλεπε ο Χριστός; Ως ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια. Ως ασθενείς που έπρεπε να βοηθηθούν μεν, αλλά με προσοχή μην μεταδώσουν και σε άλλους την ασθένειά τους.

Μια ματιά στα όσα γράφουν εδώ οι Νεοειδωλολάτρες εθνικοί κατά του Χριστού, κάνει έκδηλη την ψυχική τους ασθένεια, και την ανάγκη να τους λυπόμαστε και να φυλαγόμαστε από τη μόλυνση της δαιμονικής τους νοοτροπίας. Αυτό εννοούσε και ο Χριστός.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο

ας απολαύσουμε την συμπεριφορά του σε μία δυστυχισμένη Ελληνίδα μάνα....

¨ακούσασα γαρ γυνή περί αυτού, ης είχε το θυγάτριον αυτής πνεύμα ακάθαρτον,ελθούσα προσέπεσε προς τους πόδας αυτού.η δε γυνή ην Ελληνίς Συροφοινίκισσα τω γένει.και ηρώτα αυτόν ίνα το δαιμόνιον εκβάλη εκ της θυγατρός αυτής.Ο δε Ιησούς είπεν αυτή.Άφες πρωτον χορτασθήναι τα τέκνα.ου γαρ εστι καλόν λαβείν τον άρτων των τέκνων και τοις κυναρίοις βαλείν¨ (Μαρκ.Ζ΄25-27)+(Ματθ.Η΄28-32)

Αδιανόητη κτηνωδία του Ιησού...Μία Ελληνις από την Συρία του ζητά να βγάλη το δαιμόνιο από την κόρη της...και αυτός της λέει πως ΔΕΝ είναι ΚΑΛΟ να πάρη το ψωμι από τα παιδιά δηλα δη τους Ιουδαίους και να το πετάξη στα ΣΚΥΛΑΚΙΑ δήλα δη στους ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!Οι Ιουδαίοι λοιπόν είναι ΠΑΙΔΙΑ ενώ οι Έλληνες ΣΚΥΛΙΑ για τον ΘΕΟ της ΑΓΑΠΗΣ.....τι να σχολιάση κανείς για το απίστευτα ρατσιστικό και κτηνώδες αυτό φέρσιμο του Εβραίου Ιησού στην ταλαίπωρη Ελληνίδα μάνα;....Οι Χριστιανοί εδώ για να μπαλώσουν αυτήν την αισχρή συμπεριφορά του Ιησού διατείνονται ότι την απεκάλεσε ΣΚΥΛΑ για να δοκιμάση την πίστη της....να διαπιστώση δήλα δη αν έχει αληθινή πίστη στον Ιησού....αυτό όμως είναι ΑΤΟΠΟ διότι ο Ιησούς ως ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ Θεός εγνώριζε εκ των προτέρων αν η Ελληνις έχει αληθή πίστη ή ΟΧΙ και δεν είχε καμία ανάγκη να την δοκιμάση.Ήθελε απλα να την ταπεινώση γιατί ήτο ένας κοινός ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝ Εβραίος.

Απάντηση:

Οι εξωφρενικά πωρωμένοι και κακόπιστοι κειμενογράφοι του βλάσφημου αυτού κειμένου, γνωρίζουν την απάντηση και τη λένε πιο κάτω, ότι: «ο Χριστός το είπε για να τη δοκιμάσει», (γιατί η Συροφοινίκισσα γνώριζε ότι οι Εβραίοι τους Εθνικούς, τους έβλεπαν ως σκυλιά λόγω του εθνικισμού τους). Όμως εμμένουν στην βλασφημία τους. Και εδώ θα παρατηρήσω ότι ο Χριστός δεν λέει: «σκυλιά», λέει: «σκυλάκια», μια πολύ αγαπητή λέξη για όποιον εκτρέφει σκυλάκι. Και στην πραγματικότητα, ο Θεός τους Εβραίους τους είχε ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ, γι’ αυτό τους λέει παιδιά του, ενώ οι Έλληνες υιοθετήθηκαν μετά την αμαρτία του Εβραϊκού λαού. Παρ’ όλα αυτά, η συνέχεια της αφήγησης την οποία οι βλάσφημοι ειδωλολάτρες εδώ την αποκρύπτουν, λέει πάρα πολλά.

Προσέξτε με πόση ασέβεια μιλούν οι άνθρωποι αυτοί, για τον Χριστό που πέθανε για χάρη τους. Και προσέξτε πώς διαστρέφουν τη λέξη: «σκυλάκια» με τη λέξη: «σκύλα»! Προσέξτε πόσο βρώμικοι και δόλιοι είναι οι ειδωλολάτρες που πολεμούν με τέτοιες διαστροφές τον Χριστιανισμό! Πραγματικά η Χριστιανική πίστη μας απάλλαξε από την συκοφαντική αυτή θρησκεία των πολυθεϊστών, που βρωμάει υποκρισία και ψέμα όπως οι δαιμονικοί θεοί τους!

Αφού λοιπόν ξέρουν την απάντησή μας, ότι το είπε για να τη δοκιμάσει, συνεχίζουν να λένε: «ο Ιησούς ως ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ Θεός εγνώριζε εκ των προτέρων αν η Ελληνις έχει αληθή πίστη ή ΟΧΙ και δεν είχε καμία ανάγκη να την δοκιμάση».

Όμως δεν σημαίνει αυτό η δοκιμασία. Δοκιμασία σημαίνει να δοθεί στον άνθρωπο η ευκαιρία να αποδείξει πρώτα πρώτα στον εαυτό του την πίστη του. Η πράξη είναι και για τον ίδιο επιβεβαίωση της πίστης του. Είναι μύηση στη ζωή του Θεού, με την έμπρακτη συμμετοχή του σε έργα πίστης, και όχι σε λόγια μόνο. Ο Χριστός μπορούσε να ξέρει τι θα έκανε η γυναίκα αυτή. Όμως ήθελε να την οδηγήσει στην έμπρακτη απόδειξη της πίστης της.

Και δεύτερον, η Θεϊκή του φύση ήξερε ότι αυτά όλα θα καταγραφούν. Το παράδειγμα αυτής της γυναίκας, καταγράφτηκε ως λαμπρό και τιμητικό παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα, για να τιμάται η γυναίκα αυτή για πάντα από όλους τους Χριστιανούς, για την ταπεινότητά της, και για την πίστη της.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ η γυναίκα αυτή, όλους αυτούς τους θρασείς και κακοήθεις ειδωλολάτρες, που αντί να παραδειγματισθούν με την πίστη της, προσπαθούν να βρουν ψευδείς κατηγορίες κατά του αναμάρτητου Θεού μας του Ιησού Χριστού. Με την ιστορία αυτή, ο Χριστός κάνει τους κακοπροαίρετους συκοφάντες να γίνουν φανεροί, και να ξεσκεπαστούν και να εκτεθεί η κακή τους προαίρεση. Και την κακοήθειά τους αυτή θα τη δείξουμε και με άλλο παράδειγμα ευθύς αμέσως:

Λένε οι ειδωλολάτρες: «Ήθελε απλα να την ταπεινώση γιατί ήτο ένας κοινός ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝ Εβραίος».

Πρώτα να πούμε ότι το κείμενο λέει ότι η γυναίκα αυτή ήταν «Ελληνίς Συροφοινίκισσα τω γένει». Και αυτό σημαίνει, ότι ήταν ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. Ήταν ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΣΑ. Τα λόγια είναι σαφέστατα. Όμως οι αγράμματοι Νεοειδωλολάτρες, θέλουν να τη βγάλουν σώνει και καλά Ελληνίδα, για να παρουσιάσουν τον Χριστό ανθέλληνα, για να φανατίσουν τους αμαθείς εθνικιστές, και να τους φανατίσουν κατά των Ελλήνων. Δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ Συροφοινίκισσας και Ελληνίδας!!!

Δεύτερον, για να δείξουμε την κακοήθεια την τελευταίας αυτής φράσης, ότι δήθεν ο Χριστός ήθελε να την ταπεινώσει, θα συνεχίσουμε εδώ για να δείξουμε τι έγινε στη συνέχεια της ιστορίας, που ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ οι ψεύτες δωδεκαθεϊστές:

Ματθαίος 15/ιε΄ 27,28: «Η δε ειπεν: "Ναι Κυριε και γαρ τα κυναρια εσθιει απο των ψιχιων των πιπτοντων απο της τραπεζης των κυριων αυτων". Τοτε αποκριθεις ο Ιησους ειπεν αυτή: "Ω γυναι, μεγαλη σου η πιστις! Γενηθητω σοι ως θελεις" Και ιαθη η θυγατηρ αυτης απο της ωρας εκεινης».

Βλέπετε τη συνέχεια που αποκρύπτουν οι ψευδοκατήγοροι ειδωλολάτρες; Η ίδια η γυναίκα δεν παρεξηγήθηκε, δείχνοντας το ήθος της. Και ο Χριστός τη θαύμασε, και ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ. Οι Νεοειδωλολάτρες όμως, δείχνουν την ανηθικότητά τους, πρώτον αποκρύπτοντας το γεγονός αυτό, της ταπεινότητας της γυναίκας, του θαυμασμού του Χριστού προς αυτήν, και τη θεραπεία που έκανε σώζοντας την κόρη της. Και διαστρέφουν κατά την δαιμονική προαίρεσή τους τα λόγια του, και τον συκοφαντούν κατά το παράδειγμα των δαιμόνων θεών τους. Να μην αποκαλούν τους εαυτούς τους Έλληνες! Γιατί ντροπιάζουν το έθνος μας.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΙΗΣΟΥ

Ο Ιησούς διεψεύσθη αρκετές φορές.....

¨αμήν γαρ λέγω υμίν,ου μη τελέσητε τας πόλεις του Ισραήλ έως αν έλθη ο υιός του ανθρώπου¨ (Ματθ.Ι΄23)

κι όμως μέχρι και στην Ρώμη έφθασαν οι μαθητές του και δεν ενεφανίσθη ακόμη...

Απάντηση:

Άλλο ψέμα. Ποτέ δεν διαψεύσθηκε ο Χριστός. Μια ματιά σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια, θα αποδείξει σε κάθε άσχετο, ότι οι Εβραίοι δεν έγιναν ποτέ Χριστιανικό έθνος, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Και ως τη δευτέρα παρουσία του Χριστού, θα υπάρχουν ακόμα πόλεις τους που δεν θα γνωρίζουν το ευαγγέλιο. Πού είδαν την αποτυχία; Αυτό είναι ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πρόβλεψης, που ισχύει ακόμα μετά από 2000 χρόνια! Φοβερά ανιστόρητοι είναι!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

¨αμήν λέγω υμίν εισί τίνες των ώδε εστηκότων,οίτινες ου μη γευθήσονται θανάτου έως αν ίδωσι τον υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν τη βασιλεία αυτού¨ (Ματθ.ΙΣΤ΄28)+(Μαρκ.Θ΄38)+(Λουκ.Θ΄27)

πάλι διεψεύσθη ο Ιησούς.Όχι μόνο εκείνοι στους οποίους το είπε αυτό πέθαναν αλλά και πολλές ακόμα γενιές εδώ και 2000 χρόνια αλλά κανείς δεν τον είδε....

Απάντηση:

Πάλι δεν έχουν ιδέα αυτοί που τα λένε αυτά. Γιατί μετά την ανάστασή Του, ο Χριστός, εμφανίστηκε στους μαθητές του δοξασμένος πια, και την Πεντηκοστή τους έστειλε και το Άγιο Πνεύμα, εισάγοντάς τους στη Βασιλεία Του. Και ακόμα εμφανίζεται καθημερινά με τη βασιλική του εξουσία. Ως ελάχιστο παράδειγμα από την Αγία Γραφή των εμφανίσεών Του αυτών, μπορούμε να δούμε τα εδάφια: Πράξεις 1/α΄ 9 και Πράξεις 9/θ΄ 3-5. Πού να τα ξέρουν όμως όλα αυτά όσοι διαβάζουν την Αγία Γραφή όχι για να καταλάβουν τι λέει, αλλά για να βρουν κάτι να κατηγορήσουν;

Νεοειδωλολατρικό κείμενο

¨και κηρυχθήσεται τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσι τοις έθνεσι και τότε ήξει το τέλος.¨ (Ματθ.ΚΔ΄14)

Το Ευαγγέλιο έχει φθάσει μέχρι και στην Κορέα....το τέλος όμως και η Δευτέρα παρουσία δεν ήρθε ακόμη.....κι ούτε φυσικά θα έλθη ποτέ...

Απάντηση:

Το Ευαγγέλιο βέβαια έφθασε ως την Κορέα. Όμως υπάρχουν ακόμα ολόκληρες εθνότητες στην Κίνα και στα δάση του Αμαζονίου, που δεν έχουν ιδέα για τον Χριστό. Και μόνο όταν θα έχει φθάσει το Ευαγγέλιο σε κάθε έθνος, μόνο τότε θα έρθει το τέλος. Και φυσικά ΘΑ ΕΡΘΕΙ! Και τότε θα κλάψουν πικρά όλοι αυτοί οι κακοήθεις που τα γράφουν αυτά.

Όπως είδαμε, οι ειδωλολάτρες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν κάτι να κατηγορήσουν τον Ιησού Χριστό, όμως δεν υπάρχει, και εκτίθενται. Βεβαίως αποφεύγουν να αναφερθούν στις προφητείες του που βγήκαν με εντυπωσιακή ακρίβεια, όπως της πτώσης της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. στο Ματθαίος 24/κδ΄.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Σε ποιούς απευθύνεται το κήρυγμα του Ιησού;

¨εξομολογούμαι σοι(=σ΄ευχαριστώ) πάτερ Κύριε του ουρανού και της γής ότι απέκρυψας ταύτα υπό των σοφών και συνετών και απεκάλυψας αυτά νηπίοις¨ (Ματθ.ΙΑ΄25)

Ο Ιησούς προορίζει την διδασκαλία του για τα μωρά και τους βλαμμένους όχι για τους ΣΟΦΟΥΣ και ΣΥΝΕΤΟΥΣ....αντιλαμβάνεσθε τον ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ που προάγει ο Ιησούς...

Απάντηση:

Σκοταδισμός είναι αυτό; Ας μας απαντήσουν οι ειδωλολάτρες, ποιος σοφός της αρχαίας Ελλάδος (ή άλλου έθνους) μπόρεσε ποτέ να φθάσει την τελειότητα και την πληρότητα του Χριστιανικού Ευαγγελίου που κηρύχθηκε από αγράμματους ψαράδες; Και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το Ευαγγέλιο αυτό ήταν Θεϊκή αποκάλυψη, και όχι ανθρώπινη επινόηση, που οι σοφότεροι δεν κατάφεραν ποτέ να το φθάσουν μόνοι τους.

Γι’ αυτό ο Χριστιανισμός κατατρόπωσε και έβαλε στο περιθώριο όλες τις θεωρίες των σοφών της αρχαιότητας, και των νομιζόμενων σοφών αντιπάλων του, και ως σήμερα φωτίζει τον κόσμο. Και αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους «προοδευτικό» και «φωτισμένο», και γράφουν τέτοια κακοήθη κείμενα, εκτίθενται από απλούς Χριστιανούς, μπακάληδες, σκουπιδιάρηδες και οικοδόμους, που με απλό και εύκολο τρόπο τους αποδεικνύουν την πλάνη τους. Γιατί τα «παιδιά» δεν είναι «βλαμμένα». Είναι απλά, αθώα, και αγνά. Καμία «βλάβη» δεν έχουν, όπως σπεύδουν να μεταφράσουν οι Νεοειδωλολάτρες τη λέξη: «παιδιά». Φοβερή κατανόηση του λόγου διαθέτουν!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Λέει στους μαθητές του....

¨αν τινών αφήτε τας αμαρτίας,αφίενται αυτοίς,αν τινών κρατήτε,κεκράτηνται¨ (Ιωαν.Κ΄23)

οι μαθητές του έχουν δικαίωμα ΑΦΕΣΕΩΣ αμαρτιών κατά βούλησιν!!!!....αυτό το δόγμα ισχύει και για τους ιερείς των Χριστιανών μέχρι σήμερα...εδώ βασίζεται δήλα δη το «μυστήριο» της εξομολογήσεως....κατά το οποίο ΑΦΙΕΝΤΑΙ οι αμαρτίες από τον παπά....!!!!!Πώς να χαρακτηρίσουμε αυτά τα σκοταδιστικά εδάφια....;;;;

Απάντηση:

Πού βλέπουν εδώ τον σκοταδισμό; Δεν μπορεί ο Θεός να δώσει την εξουσία αυτή σε όποιον θέλει; Αν δεν τους αρέσει, ας κρατήσουν τις κακοήθειες και τις αμαρτίες τους, ώσπου να τους καταποντίσουν.

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Σε ποιούς είπε το ¨ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ¨ ο Ιησούς;

Μετά την ανάστασί του λέει στους μαθητές του και μελλοντικούς αποστόλους....

¨εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους¨ (Ιωαν.ΙΓ΄34)

η εντολή δίδεται λοιπόν στους 12 μαθητές για να επιτευχθή ομόνοια μεταξύ τους και αλληλεγγύη....για να παραμείνουν ενωμένοι και να πετύχουν τον σκοπό τους....δεν ήτο κάποιο ειλικρινές μήνυμα του προς όλους τους ανθρώπους της γής....πως θα μπορούσε άλλως τε να είναι μετά από όλα αυτά που είχε πει και είχε κάνει;;;;;

Απάντηση

Προσέξτε κακοήθεια! Προσέξτε προκατάληψη! Προσέξτε συκοφαντία! Αυτοί έχουν ξεπεράσει και τους δαιμονικούς θεούς τους σε διαστροφή! Τι είχε κάνει δηλαδή ο Χριστός; Τι κακό είπε; Επειδή δηλαδή αυτοί είναι κακοί και ανάποδοι και τα βλέπουν όλα ανάποδα, ο Χριστός τους φταίει; Δεν βλέπουν τι έκαναν οι δαιμονικοί θεοί τους;

Ας εκθέσουμε όμως και εδώ την κακοπιστία και τη διαστροφή τους:

Το ότι ο Χριστός μίλησε για την μεταξύ τους αγάπη, δεν σημαίνει ότι την περιόρισε σε αυτούς. Ας το δούμε αυτό ξεκάθαρα:

Ματθαίος 5/ε΄ 47,48: «Εγώ όμως σας λέω: Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε αυτούς που σας καταρώνται και κάνετε το καλό σε όσους σας μισούν, και να προσεύχεστε σε όσους σας διώκουν. Για να γίνετε γιοι του Πατέρα σας του ουράνιου, που ανατέλλει τον ήλιο του σε πονηρούς και αγαθούς, και βρέχει σε δικαίους και αδίκους. Γιατί αν αγαπήσετε αυτούς που σας αγαπούν, τι μισθό έχετε; Και οι Τελώνες δεν κάνουν το ίδιο; Και αν χαιρετάτε μόνο τους φίλους σας, τι περισσότερο κάνετε; Και οι Τελώνες το ίδιο κάνουν. Να είσαστε λοιπόν τέλειοι, όπως ο Πατέρας σας ο ουράνιος είναι τέλειος».

Λοιπόν; Πώς λένε οι ψευδοκατήγοροι τα παραπάνω; Ντροπή τους και αίσχος, γι’ αυτούς, για το ήθος τους και τους θεούς τους, που τους διαμόρφωσαν σαν τη δική τους δαιμονική ψυχή!

Νεοειδωλολατρικό κείμενο:

Αριστεας

Απάντηση:

Και τελειώνει το ανόητο αυτό, ανορθόγραφο, κακόπιστο και συκοφαντικό κείμενο, κάνοντάς μας γνωστό το όνομα του… φωστήρα συγγραφέα του: «Αριστέας» (!!!) Αν αυτές οι ψευδείς συκοφαντίες είναι «άριστα» για τους Νεοειδωλολάτρες, φαντασθείτε πώς θα είναι τα «μέτριά» τους!

Φυσικά μετά από τις τερατολογίες και διαστροφές του κειμένου της Αγίας Γραφής, δεν θα τολμούσε ο θρασύδειλος κειμενογράφος να αποκαλύψει το πραγματικό το όνομα.

Όμως και έτσι, δεν αλλάζει τίποτα. Το κείμενο αυτό, είναι ένα ψυχογράφημα της γεμάτης μίσος και ψέμα, ψυχής των Νεοειδωλολατρών. Είναι ένα πραγματικό μνημείο ψεύδους, συκοφαντίας, διαστρέβλωσης, κακοπιστίας, κακίας, ασέβειας, και κάθε άλλου δαιμονικού χαρακτηριστικού της ειδωλολατρικής ψυχής. Είναι ένα ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ του επιπέδου στο οποίο οδηγούν τα θύματά τους οι δαιμονικοί ψευτοθεοί από τους οποίους μας απάλλαξε ο Χριστός.

Ας είναι ευλογημένο το όνομά Του!

Διαβάστε επίσης το πρώτο το δεύτερο το τρίτο το τέταρτο και πέμπτο μέρος

Αναίρεση συκοφαντικού κειμένου: Ορθόδοξη Απολογητική Ομάδα: "Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε