Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Γέροντας Δαμασκηνός καθηγούμενος Ι.Μ.Προφήτη Ηλία Θήρας (+19/03/2023)

 

Έφυγε Ξαφνικά ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Προφήτη Ηλία, Γέροντας Δαμασκηνός! Καλή απολογία σεβαστέ μας Γέροντα. Ο κοιμηθείς Γέροντας Δαμασκηνός γεννήθηκε το έτος 1965. Το έτος 1987 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και το ίδιο έτος χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κυρό Καλλίνικο. Το έτος 1991 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στο Αίγιο από τον Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, πλησίον του οποίου υπηρέτησε την εν λόγῳ Ιερά Μητρόπολη ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, δραστηριοποιηθείς σε σημαντικούς τομείς όπως της Νεότητος και της Φιλανθρωπίας. Το έτος 1997 προσήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων (όπου διηκόνησε και ως Πρωτοσύγκελλος κατά τα έτη 2002-2004) και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας της οποίας ηγουμένευσε από τις 31 Ιουλίου του έτους 1998 έως και σήμερα και την οποία ανεκαίνισε εκ βάθρων. Ως Πνευματικός οδήγησε τα βήματα πολλῶν ευλαβῶν νέων στο Ιερό Θυσιαστήριο. Εκοιμήθη την Κυριακή 19η Μαρτίου (της Σταυροπροσκυνήσεως) του έτους 2023.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε