Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ουρές ανέργων σε Δήμο- Επιχειρηματίες

Γράφει ο Π.Μυτιληναίος
anergia.jpgΟυρές από ανέργους που ζητούν δουλειά σχηματίζονται καθημερινά στο Δήμο αλλά και στα γραφεία ορισμένων επιχειρήσεων του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας καθημερινά πάνω από 20 συμπολίτες μας ζητούν δουλειά στο Δήμο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες Σωματείο του νησιού δέχεται καθημερινά την επίσκεψη δεκάδων ανέργων που απεγνωσμένα ψάχνουν για να εργαστούν κάπου. Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο αριθμός των ανέργων στο νησί. Στον ΟΑΕΔ πάντως έχουν εγγραφεί ως άνεργοι σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι πολλοί εκ των οποίων είναι νόμιμοι μετανάστες που ζουν στην Σαντορίνη.

Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει αφού ο χώρος της οικοδομής έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα λόγω της οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πολεοδομικό γραφείο Θήρας έχει εκδώσει φέτος περίπου 75 οικοδομικές άδειες ενώ πριν από 5 χρόνια ο αριθμός ήταν δεκαπλάσιος.Οι εξαρτώμενοι από την οικοδομή επαγγελματίες ( Υδραυλικοί-Ηλεκτρολόγοι-μαραγκοί κ.λ.π) έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και έχουν μειώσει δραστικά το προσωπικό που απασχολούσαν.
Οι επενδύσεις στο νησί έχουν μειωθεί τραγικά και από ότι φαίνεται η σανίδα σωτηρίας για όλους είναι πλέον η τουριστική περίοδος και ο αριθμός των επισκεπτών.

Το κακό είναι ότι το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο καθώς οι δείκτες της ανεργίας συνεχώς ανεβαίνουν και η οικονομική κατάσταση στην χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ανελέητα και τις μικρο επιχειρήσεις που απευθύνονται στους ντόπιους σε όλη την διάρκεια του χρόνου.Εκεί η κατάσταση όπως μας την περιγράφουν οι ίδιοι είναι τραγική αφού ο τζίρος έχει μειωθεί πάνω από το 50% ενώ την ίδια ώρα τα ενοίκια παραμένουν υψηλά και οι υποχρεώσεις των επιχειρηματιών προς την εφορία (περαιώσεις, υψηλή φορολογία κ.λ.π) συνεχώς αυξάνονται.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους δεν χορηγούν δάνεια και είναι πολύ φειδωλές όταν το κάνουν.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουριστικής επιχείρησης στα Φηρά που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια εργασίες συντήρησης μεγάλου ξενοδοχείου που είχε υπό την ιδιοκτησία της .

Η τράπεζα έβαλε φρένο στην χρηματοδότηση και το ξενοδοχείο παρέμεινε κλειστό όλη την περσινή χρονιά και μάλλον θα παραμείνει και φέτος κλειστό.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε