Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Προσκύνημα ...Internetικό

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Θεός είναι παντού
. Και ως πανταχού παρών, δεν θα μπορούσε να λείπει και από το Διαδίκτυο! Τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και φαίνεται πως οι "εκπρόσωποι του Θεού," ενώ πρώτα αρκούνταν στις καμπάνες για «διαφήμιση», τώρα έχουν στραφεί και στην παντοδυναμία του Ιντερνετ.

Παλιότερα πιστοί κάθε δόγματος ταξίδευαν εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να προσκυνήσουν «διάσημους» τόπους λατρείας. Γιατί μπορεί, όπως είπαμε, ο Θεός να βρίσκεται παντού αλλά απ' ό,τι φαίνεται, έχει και εκείνος τις... αδυναμίες του. Και κάποιες τοποθεσίες, σύμφωνα τουλάχιστον με τους εκπροσώπους του, τις... προτιμά. Ετσι λοιπόν τα ταξίδια στα Ιεροσόλυμα αποτελούσαν όνειρο εκατομμυρίων πιστών, οι καθολικοί από όλο τον κόσμο συνέρρεαν στη Ρώμη για να προσευχηθούν και να σβήσουν τις αμαρτίες τους αγοράζοντας συγχωροχάρτια κ.λπ.

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, πάλι, ταξίδευαν συχνά στα μαντεία της Δωδώνης και των Δελφών, ενώ οι σύγχρονοί μας κάθε τέτοια εποχή, με κορύφωση τον Δεκαπενταύγουστο, πηγαίνουν στην Παναγία της Τήνου, στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, σε εκκλησίες της Πάτμου και σε πλήθος άλλων διάσημων μονών της χώρας.

Σήμερα, ωστόσο, τα ταξίδια αυτά είναι προαιρετικά. Αν έχετε σύνδεση στο Ιντερνετ μπορείτε άνετα να «ταξιδέψετε» από τον καναπέ του σπιτιού σας στην Παναγία της Τήνου και σε άλλες «διάσημες» εκκλησίες παγκοσμίως.

Με ένα κλικ στο www.panagiatinou.gr, τον επίσημο ιστότοπο της εκκλησίας της Παναγίας της Τήνου, έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στην εκκλησία, να διαβάσετε την ιστορία της, να δείτε εκθέματα και φωτογραφίες, τους χώρους του ναού κ.λπ., αλλά και να επικοινωνήσετε μέσω e-mail με τους εκπροσώπους του ναού προκειμένου να ζητήσετε κάποια υπηρεσία ή να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση.

Για τους tech ηλικιωμένους, όσους έχουν πρόβλημα μετακίνησης, τους αρρώστους, αλλά -γιατί όχι;- και για τους εργασιομανείς πιστούς, η δυνατότητα είναι σωτήρια αφού με ένα απλό e-mail θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με κάποιον αρμόδιο του ναού και να ζητούν να τους αποσταλεί αγιασμός -για παράδειγμα-, κάποιο φυλαχτό, να αναγνωστούν από ιερείς μπροστά στη θαυματουργή εικόνα τα ονόματα (όσοι εκκλησιάζονται γνωρίζουν ότι αναφερόμαστε στις γνωστές λίστες υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως) κ.ά.

Αλλωστε, όπως λέει και η θρησκεία, ο πιστός μπορεί να προσεύχεται όποτε και όπου το επιθυμεί, αρκεί η διάθεσή του να είναι πραγματική και αυθεντική. Οπότε γιατί να μην εκμεταλλεύεται την τεχνολογία προκειμένου να ικανοποιήσει τις θρησκευτικές του ανάγκες;

Tech τάματα, λοιπόν, και online εκκλησιασμός για όσους πιστούς θέλουν να προσέλθουν. Βέβαια, πώς θα εξηγήσετε -και το σπουδαιότερο, πώς θα πείσετε- τους παραδοσιακούς παππούδες και τις γιαγιάδες σας ότι μπορούν πια να επισκέπτονται την εκκλησία μέσω Ιντερνετ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία...


πηγη:kykladesnews.gr
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε