Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΤΙΜΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΓΟΣ


Ακούω να μας λένε στα δελτία ειδήσεων για την τιμή της αμόλυβδης στα νησιά και μεταξύ αυτών ανέφεραν και την Αμοργό 1,68 €, σε ένα νησί με μήκος οδικού δικτύου φαντάζομαι περί τα 50 χιλιόμετρα, γιατί δεν έχω πάει.

Στην Αθήνα η μέση τιμή είναι 1,50 €, δηλαδή στην Αμοργό είναι 0,18 € ακριβότερη.
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος μείνει 10 μέρες και γυρνάει κάθε μέρα όλο το οδικό δίκτυο θα έχει διανύσει συνολικά 500 χιλιόμετρα.
Εάν για κάθε 100 χιλιόμετρα καίει 10 λίτρα, τότε για τα 500 χιλιόμετρα θα χρειαστεί 50 λίτρα, δηλαδή θα πληρώσει 50Χ1,68=84 €.

Εάν τώρα έκανε τα ίδια 500 χιλιόμετρα στην Αθήνα, ελεύθερα, χωρίς τις συνήθεις πορείες και τα μποτιλιαρίσματα, θα πλήρωνε για βενζίνη 50Χ1,50=75 ¤.
'Αρα βλέπει κανείς ότι η διαφορά της δήθεν πανάκριβης αμόλυβδης που την κάνουνε συνεχώς και θέμα στην τηλεόραση, μεταξύ Αθήνας και Αμοργού στην πράξη είναι μόλις 84-75=9 ¤!!!, όσο το ημερήσιο κόστος μιας ξαπλώστρας.
Σε περίπτωση που κάνεις 1.000 χιλιόμετρα, τότε η επιβάρυνση θα είναι διπλή, δηλαδή 18 ¤.
Αλλά πέραν αυτού, σημαίνει στην απλή αριθμητική επιβάρυνση από τη διαφορά κόστους καυσίμου ανά ημέρα 9 €/10 ημέρες= 0,90 € και στη δεύτερη περίπτωση 18 €/10 ημέρες =1,80 €.

Τέλος, εάν λάβουμε υπΆ όψη μας τους βενζινοπώλες της Αμοργού, που μας περιμένουν να μας εξυπηρετήσουν στην άκρη του κόσμου με την παραπάνω ελαχιστότατη επιβάρυνση, προερχομένη κυρίως από το κόστος μεταφοράς της, θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν θεάρεστο έργο.



Ωστόσο κρίνονται και ΅ΆσταυρώνονταιΆΆ χωρίς δικαίωμα απάντησης, από κάθε αναλφάβητο ρεπόρτερ, που εμφανίζεται στο γυαλί.

Κύριοι ρεπόρτερς,

Ποια είναι τα ποιοτικά σας προσόντα και σε ποια σημεία μπορείτε να συγκριθείτε σεις, με την υπεύθυνη συμπεριφορά των Αμοργιανών;;;;;;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε