Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Απαράδεκτη συμπεριφορά του Αστυνομικού Διευθυντή της Σαντορίνης προς γέροντα ιερέα στο Καμάρι

Απαράδεκτη συμπεριφορά του Αστυνομικού Διευθυντή της Σαντορίνης προς γέροντα ιερέα στο Καμάρι


Γράφει ο  Σωτήρης Τζούμας
Του έκοψε κλήση γιατί … «κοινώνησε»μια γυναίκα, τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα και του πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και από τα δέκα δάκτυλα! 
"Κύριε Χρυσοχοΐδη ακούς;"

 Η Σαντορίνη είναι ανάστατη. Ο εκεί αστυνομικός διευθυντής κ.  Αποστόλης Κομποχόλης (αν δεν κάνουμε λάθος το όνομα), περιφερόμενος με πολιτικά,   από ναό σε ναό του νησιού και με υπερβάλλοντα ζήλο, μοιράζει κλήσεις προς τους ιερείς και παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα εξαντλώντας εκεί  το καθήκον που τον έστειλε η πατρίδα να επιτελεί στο ωραίο νησί των Κυκλάδων.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβουμε επακριβώς αυτό που έγινε.
 
Ο πατήρ  Γεώργιος Φύτρος είναι εδώ και πολλά χρόνια εφημέριος της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι Θήρας. Υποδειγματικός ιερέας. Με φόβο Θεού και με αφοσίωση στο ιερό του καθήκον και στους ενορίτες του.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας και έχει βαρύνει πολύ.
Ίσως και από τα χρόνια του.
Ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει από το να είναι φιλακόλουθος και ακούραστος ιερέας, ο οποίος δεν φείδεται κόπων και δυνάμεων, αλλά βρίσκεται πάντα επί των επάλξεων  και κοντά σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο.
Ρωτώντας τους κατοίκους της εκεί περιοχής μόνο καλά λόγια μας είπαν για τον ταπεινό και ακούραστο λευίτη.

Με τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω του COVID -19 είχε προσαρμοστεί και εκείνος όπως όλοι οι κληρικοί μας , στις εντολές και στα κυβερνητικά μέτρα και φορούσε πάντα μάσκα καθώς λειτουργούσε, καθώς κοινωνούσε το λαό μας και σε τακτά χρονικά διαστήματα καλούσε τους εκκλησιαζόμενους να προσέχουν και να τηρούν τις αποστάσεις.
Ήταν τυπικός και προσεκτικός  για πολλούς λόγους αλλά και γιατί δεν ήθελε να ερεθίζει τα πνεύματα εκείνων που φοβούνται .
Επίσης  δεν ήθελε να κατηγορηθεί η Εκκλησία καθώς η Σαντορίνη είναι στο βαθύ κόκκινο. Βλέπετε επέστρεψαν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων απο τα εξωτικά μέρη( Ντουμπάϊ κλπ) και από τα Βαλκάνια και το τίμημα αυτή της απερισκεψίας το πληρώνουν οι εκκλησίες.

Ο ναός της Μυρτιδιώτισσας  στο Καμάρι λόγω των μέτρων κλείδωσε ακόμη μια φορά.
 Δηλαδή λειτουργούσε μέσα ο πατήρ Γεώργιος και οι πιστοί στέκονταν έξω στην αυλή.

Κάποιοι εκ των ενοριτών  πήγαιναν,  κάποιοι δεν πήγαιναν καθόλου. Και εδώ είναι η μεγάλη έκπληξη.
Την Κυριακή 7/2/21 έγινε η θεία λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών με 4 μόνο άτομα,  τα απολύτως απαραίτητα ..

Μετά το πέρας της λειτουργίας μια οικογένεια με 2 μικρά παιδιά ζήτησε να κοινωνήσουν.
Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε και εισήλθε στον Ναό ο διοικητής της αστυνομίας με πολιτικά ρούχα.
Ο ιερέας πήγε στην Αγία Πρόθεση να παραλάβει την θεία κοινωνία για να κοινωνήσει τα δύο παιδιά ( το ένα με ειδικές ανάγκες).
Μετά τη θεία κοινωνία ο διοικητής ζήτησε την ταυτότητα του ιερέα και του είπε να τον ακολουθήσει στο τμήμα .
Εξερχόμενοι του Ιερού Ναού εμφανίστηκε μια γυναίκα στο προαύλιο χώρο και θέλησε να μπει μέσα για να ανάψει ένα κεράκι.

Ο διοικητής  αντι να ασχολείται με τα πραγματικά του καθήκοντα παρίστανε τον εισαγγελέα της πίστεως  των απλών ανθρώπων, έκοψε κλήση με πρόστιμο 1500€ για το ιερέα,  στην οποία μάλιστα ανέγραψε ότι η γυναίκα εισήλθε και κοινώνησε πράγμα που δεν συνέβη.
 
 Αλήθεια εκτός από την συμμετοχή στη λειτουργία απαγορεύεται και  η θεία κοινωνία; Ποιος το ορίζει αυτό; 
Ο κ. Αστυνομικός Διυθυντής Σαντορίνης;
Στο Α.Τ. πήραν  αποτυπώματα και από τα 10(!!) δάκτυλα του ιερέα, ο οποίος παρέμεινε μιάμιση ώρα στο τμήμα  και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της  παραβίασης της ΚΥΑ και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Όταν ρώτησε τι παραβίασε του  είπαν γιατί …κοινώνησε ανθρώπους .
 
Η αγανάκτηση στο χωριό είναι τεράστια γιατί αυτό οι πιστοί  το βιώνουν  ως τρομοκρατία. 
Μιλήσαμε με αρκετούς ανθρώπους και όλοι καταλήγουν στην ίδια ετυμηγορία: θέλουν να μας φοβίσουν για να μην πηγαίνουμε στην Εκκλησία.
 
Κύριε Χρυσοχοίδη έχετε καταλάβει τι γίνεται; 
 
Αυτή τη στιγμή με τον αέρα και την εξουσία  που έχετε δώσει στους αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα  γίνονται υπερβολές και έκτροπα που δεν δικαιολογούνται.
 
Ελάχιστοι αστυνομικοί κάνουν τα στραβά μάτια γιατί έχουν φόβο Θεού και βλέπουν την αδικία που συντελείται εις βάρος της Εκκλησίας και των ιερωμένων. Από μόνο του αυτό το γεγονός είναι ένας μικρός διωγμός κατά της Εκκλησίας! 
 Και αυτό το ανέχεστε και το ενθαρρύνετε εσείς. Ενώ σήμερα στην διαδήλωση των Αριστερών με δικαιολογία το νομοσχέδιο για την Παιδεία δεν είδαμε να ιδρώσει  το αυτί κανενός!
Ούτε  κλείσεις κόψατε  στα γκρουπούσκουλα που καταδίκασαν την Αθήνα και σταμάτησαν την κυκλοφορία επί ώρες δημιουργώντας ένα απαράδεκτο χάος! Μόνο μερικά δακρυγόνα έπεσαν. Ωστόσο αυτό που δεν ξέρετε είναι  ότι όταν τελειώσει όλο αυτό όσοι πρωταγωνιστούν σε αυτή την κατάπτωση θα…δακρύσουν χωρίς την βοήθεια δακρυγόνων!

 πηγή:exapsalmos.gr

  Σημείωση :Ερώτημα ,δεν γνωρίζουν οι ιερείς μας τα συνταγματικά τους διακαιώματα ότι απαγορεύεται η Αστυνομία να μπαίνει αυθαίρετα σε τόπους λατρείας παρά μόνο με εισαγγελική παρέμβαση ; Ότι ειναι παρανομία και αυθαιρεσία του τραγικού Διοικητή να μπαίνει μάλιστα με πολιτικά σε ιερό χώρο και να ασκεί  ανιεκκλησιαστική εξουσία ;Είχε τέτοια άδεια ο διοικητής ; προφανώς οχι ! 

β)Αληθεύει ότι εν λόγο Διοικητής παίρνει θάρρος για τέτοιες υπερβάλλουσες φασιστικού τύπου κινήσεις από μελος του Δημοτικού Συμβουλίου που μάλιστα ειναι και εκλεγμένο από τον Θηραϊκό Λαό;

γ) Ο αστυνομικός διευθυντής Σαντορίνης ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του ωστόσο η οικογενοια του π.Γεωργιου θέλει να φθάσει την υπόθεση έως στο τέλος.

δ)Χαιρόμαστε που επιτέλους  οι Ιερές Μητροπόλεις σηκώνουν το ανάστημα τους  και υπερασπίζονται μέσα σε αυτήν την Δικτατορία τα συνταγματικά δικαιώματα των ιερέων  μας .


Δελτίο τύπου ΙΜ Θήρας Αμοργού & Νήσων για τον ιερέα του Καμαριού 
 
Η Ιερά Μητρόπολις Θήρας, Αμοργού και Νήσων, σχετικά με το θλιβερό περιστατικό επιβολής προστίμου σε κληρικό της στο Καμάρι Θήρας καθώς και σε πιστό που μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, και κατόπιν της δημοσιότητας που έλαβε το περιστατικό από την παρέμβαση του Ι.Σ.Κ.Ε., η οποία προκάλεσε κύμα ερωτημάτων από πιστούς προς ημάς για το τί ακριβώς συνέβη, επισημαίνει τα κάτωθι:
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Καμαρίου, αστυνομικό όργανο με πολιτική αμφίεση, εισήλθε στο Ναό και επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500 € στον ιερέα του Ναού και 300 € σε έναν πιστό που έφερε το μικρό παιδί του στο Ναό για να  μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων, μετά το πέρας της «κεκλεισμένων των θυρών» Θείας Λειτουργίας, κατά την επιθυμία του ίδιου του παιδιού, το  οποίο τυγχάνει ΑΜΕΑ.
Στη σχετική πράξη επιβολής προστίμου αναφέρεται ως «παράβαση» η συμμετοχή σε θρησκευτική τελετή (Μυστήριο Θείας Κοινωνίας). Ο δε ηλικιωμένος ιερέας, μετά την επιβολή του προστίμου, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.

Ωστόσο, στην ισχύουσα εκείνη τη στιγμή υπ’ αρ. Δ1α/Γ·Π.οικ. 8378/2021 (ΦΕΚ 454/Β/5-2-2021) Κοινή Υπουργική Απόφαση  που αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται απαγόρευση εισόδου στο Ναό για ατομική προσευχή, ούτε απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας, η οποία για την Εκκλησία μας, όπως εκφράστηκε επανειλημμένως από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Η «ποινικοποίηση» του κεντρικού πυρήνα της Ορθοδόξου Πίστεως, προκαλεί την δίκαιη αγανάκτηση κάθε χριστιανού, έχει απασχολήσει δε την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία απεφάνθη ότι δεν αποτελεί άδικη πράξη η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, ούτε το κάλεσμα σε Αυτήν (1641/2020 ΜΠλΚερκ.).

Η Ιερά Μητρόπολις Θήρας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε αθόρυβα στο πλευρό τόσο του ιερέως όσο και του πιστού, αναλαμβάνοντας αφενός τόσο την τακτοποίηση των προστίμων και αφετέρου χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για την παύση της προδήλως ανεπέρειστης ποινικής δίωξης κατά του κληρικού. Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς τα αρμόδια για την τήρηση των μέτρων όργανα, ζητώντας να ασκούν τα καθήκοντά τους με σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων και στην Ορθόδοξη πίστη μας.
Η καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολις δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα εξακολουθεί να διαφυλάττει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των κληρικών και των πιστών της, απέναντι στη συγκεκριμένη και σε παρόμοιες αυθαιρεσίες και καταχρηστικές συμπεριφορές, που προκαλούν το αίσθημα δικαίου, διχάζουν και διαταράσσουν το λαό της πατρίδας μας, σε μία εποχή που η ενότητα και η σύνεση είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.
 
Ο Μητροπολίτης,
 
Ο Θήρας, Αμοργού & Νήσων ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

 

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε