Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ; ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝ


Έκπληκτοι διαβάσαμε την παρέμβαση-κριτική του Μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλου, για τα όσα συνέβησαν στο θέατρο Χυτήριο τις τελευταίες ημέρες. Μία κριτική που επιβεβαίωσε τα περί ανάγκης πιέσεως προς την Εκκλησία και η οποία μάλλον αποτέλεσε και την επίσημη τοποθέτησή της επί του θέματος. Η Εκκλησία, η οποία ανέμενε την ανάμειξη πολιτικών κομμάτων, για να δικαιολογήσει την απουσία της από τα τεκταινόμενα.
Αφού είδαν πως ο κόσμος εξεγείροταν, ανέμεναν την παρέμβαση της πανταχού παρούσας Χρυσής Αυγής, ώστε οι ίδιοι να νίψουν τας χείρας τους και να αποσυρθούν στους θρόνους τους. Να μας πουν δηλαδή οτι η “αντίχριστη” Χρυσή Αυγή ήταν που δεν επέτρεψε στην Εκκλησία ν’ ασχοληθεί με το θέμα. Οτι η “σατανιστική” Χρυσή Αυγή, η οποία επενέβη μετά από μια εβδομάδα αφότου ξεκίνησε το ζήτημα, φταίει που οι ίδιοι ήταν διαρκώς απώντες από τις πρώτες μέρες (πλην φυσικά κάποιων εξαιρέσεων).

Τι μεσολάβησε μέχρι την δεύτερη συγκέντρωση στο χυτήριο; Γιατί μαζεύτηκαν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια έξω από το θέατρο στο Γκάζι; Γιατί δόθηκε τέτοια έκταση στο ζήτημα, μία εβδομάδα μετά τις πρώτες αντιδράσεις; Γιατί εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή, μαζί με εκπροσώπους της αριστεράς, μία εβδομάδα μετά την πρώτη συγκέντρωση; Υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, τα κόμματα της αριστεράς ή με άλλους παράγοντες της πολιτικής, μέσα σε αυτό το διάστημα; Επικοινώνησε η Χρυσή Αυγή με εκπροσώπους της εκκλησίας;
Γιατί ρωτάμε; Διότι διαπιστώνουμε οτι κόμματα και επίσημοι εκπρόσωποι της εκκλησίας, έβαλαν στη μέση τα “κορόιδα”, δηλαδή τους πιστούς και τους άφησαν εύκολη λεία στα ΜΜΕ και… τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Οι διαμαρτυρόμενοι έτρωγαν ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ, διότι η επίσημη εκκλησία κοιμόταν. Ήρθαν λοιπόν, μέσω του Μητροπολίτη, κατόπιν εορτής, για να μας πουν πως κακώς έγιναν όλα αυτά, έχοντας εξασφαλίσει την “αθοώτητά τους”, χρησιμοποιώντας ως “δικαιολογία” την παρέμβασης της Χρυσής Αυγής και γενικώς την πολιτικοποίησης του θέματος.
Με δυο λόγια, φτάσαμε να δούμε τη συνηθισμένη παράσταση, τη Χρυσή Αυγή να τσακώνεται με τους αριστερούς στα κανάλια και με κάποιους ιερομένους να καταδικάζουν εντελώς “τυχαία” τη Χρυσή Αυγή για το ήθος της. Ποιοι λοιπόν κατηύθυναν την κατάσταση εκεί; Μήπως κάποιοι φοβήθηκαν οτι η εκκλησία θ’αναγκαζόταν να παρέμβει επί του θέματος, λόγω της απήχησης που είχαν οι συγκεντρώσεις; Μήπως φοβήθηκαν μην κερδίσει τη μάχη η Ορθοδοξία, μόνο και μόνο από κάποιες αυθόρμητες αντιδράσεις στο διαδίκτυο;
Αναρωτιέται όμως κανείς.Τι Εκκλησία είναι αυτή; Δειλών; Φοβάται ο Αρχιεπίσκοπος; Δέχονται εντολές;
Είναι δυνατόν, τεχνάσματα που τα γνωρίζουμε ως πολιτικά παιχνίδια, από αυτά που μας έχουν συνηθίσει τα βρωμόσκυκλα οι πολιτικάντηδες, να τα μηχανεύονται και να τα εφαρμόζουν και στους κόλπους της εκκλησίας, ειδικότερα σ’ένα θέμα με υπολογίσιμη συμμετοχή των πιστών; Η εκκλησία αφήνει τον λαό στην τύχη του, σε μία περίοδο που ο λαός την έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Πως θα σωθεί άραγε η πατρίδα; Περιμένοντας τα μηχανάκια των οικονομολόγων να δουλέψουν; Μήπως πρέπει και η εκκλησία να πάρει πιο σοβαρά τον ρόλο της, να βοηθήσει τους πιστούς και να τους δώσει δύναμη;
Απαιτείται λοιπόν όχι απλά σκληρή κριτική αλλά και αντίστοιχη δράση, χωρίς ψευτοπεριορισμούς και δισταγμούς, από την πλευρά των Χριστιανών και από την πλευρά την Εκκλησίας.
 
πηγή:ellaselasforos.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε