Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, μεταφέρονται τα χρήματα των συνταξιούχων!

Το υπουργείο Εσωτερικών έβαλε χέρι στην εισφορά συνταξιούχων


35 ΕΚΑΤ. ΕΤΗΣΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Γράφει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ
Υπό τη διαχείριση του υπουργείου Εσωτερικών περνάει μέρος του λογαριασμού που προέκυψε από αναγκαστικές περικοπές που υπέστησαν οι συντάξεις Υπό τη διαχείριση του υπουργείου Εσωτερικών περνάει μέρος του λογαριασμού που προέκυψε από αναγκαστικές περικοπές που υπέστησαν οι συντάξεις Με πρόσχημα τα ελλείμματα και το επιχείρημα ότι δεν επαρκούν οι πόροι των Ταμείων, με το νόμο 3863/10 θεσπίστηκε «Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων» και ακολούθησαν τα επαναλαμβανόμενα χαράτσια σε όλες τις συντάξεις.

Με βάση το νόμο, σκοπός του λογαριασμού είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων (κύριας σύνταξης) και προβλέπεται ότι μετά την 1/1/2015 αυτά τα χρήματα θα αποτελούν έσοδα στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

«Τα συγκεκριμένα χαράτσια, που κατά το νόμο και τον κ. Κουτρουμάνη θα προορίζονταν για την κάλυψη συντάξεων, φεύγουν από το συγκεκριμένο λογαριασμό και οδηγούνται σε άλλο ταμείο και σε λογαριασμό που θα το διαχειρίζονται τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, προκειμένου να καλύψουν υποχρεώσεις του κράτους και συγκεκριμένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"», καταγγέλλει ο Κώστας Νικολάου (Αυτόνομη Παρέμβαση ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, το πρόσφατο νομοσχέδιο στις 20 Οκτωβρίου ψηφίστηκε στο άρ. 2 που αφορά τη «ρύθμιση θεμάτων ασφαλιστικών φορέων», στην παρ. 9 αναφέρει:

«Στο τέλος του άρθρου 38 του ν. 3863 προστίθεται η παράγραφος ως εξής: Από το λογαριασμό Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών δύναται να μεταφέρονται ποσά μέχρι το ύψος των 35 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων "Βοήθεια στο σπίτι"».

Στο τέλος του, μάλιστα, το άρθρο δίνει όλο το περιθώριο διαχείρισης των χρημάτων στην κυβέρνηση διευκρινίζοντας πως το άρθρο μάλιστα καταληκτικά αναφέρει ότι τα χρήματα αυτά θα συνδιαχειρίζονται με τον υπουργό Εσωτερικών!

Τάχα για τις συντάξεις

«Ο εμπαιγμός μας δεν έχει τέλος. Εστησαν ολόκληρο σκηνικό πως τάχα θα κινδυνέψουν οι συντάξεις, για να καταφύγουν στη ληστρική τοκογλυφία και τώρα κόβουν τις συντάξεις για να πληρώσουν τους τοκογλύφους», λέει ο Κ. Νικολάου του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων-Ανέργων, και προσθέτει ότι οι κοινωνικές δαπάνες που προορίζονταν για τον ίδιο σκοπό (στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων) καταργήθηκαν.

Τα αντίστοιχα ποσά μεταφέρθηκαν ήδη για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων. Επιπλέον, οι συντάξεις προέρχονται από πολλαπλές εισφορές και αποτελούν το μοναδικό τους περιουσιακό στοιχείο, και βέβαια δεν αποτελούν προνοιακά επιδόματα για να μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να τα διαχειρίζεται σύμφωνα με όποιες αποφάσεις της.


πηγή:Ελευθεροτυπία
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε