Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

και να γίνει έτσι το σώμα μας το Σημείο τού Σταυρού...

Ποιος είναι ο προορισμός τού ανθρώπου ;

roseinhand.jpg


Γερόντισσα Γαβριηλία:


«Ο προορισμός τού ανθρώπου ;

....Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους Ο Προορισμός είναι πάλι Αγάπη.

Τίποτε άλλο δεν κάνεις, τίποτε άλλο...

Αλλά , τι θα πει Αγάπη;

Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο, οποιονδήποτε άνθρωπο , να παύιες να υπάρχεις εσύ, πραγματικά , ως οντότης, και να μπεις μεσ΄στην ψυχή του. Μα είναι κακοποιός..Μα είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις... Θα μπείς.

Γιατί έχει κι αυτός μέσα του την Πνοή τού Θεού. Τον Σπινθήρα τού Χριστού.

Και έχει μια καρδιά που χτυπά σαν την δικιά σου....Μ΄άλλα λόγια, εσύ ο ίδιος αντικατοπτρίζεσαι μέσα του.

Αν δεν το κάνεις αυτό, δεν μπορείς να βοηθήσεις τον άλλον. Και τι ωφελεί να αγαπούμε μόνο τον Θεό με τα χέρια ψηλά προς τον Κύριο, καθέτως, και να μη τ΄ανοίξουμε και οριζοντίως, να πάρουμε όλη την Ανθρωπότητα, εάν είναι δυνατόν , και να γίνει έτσι το σώμα μας το Σημείο τού Σταυρού...»


Η ασκητική της Αγάπης σελ 166
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε