Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Γεύσεις αγάπης


Γεύσεις αγάπης, είναι ο τίτλος ενός σπουδαίου βιβλίου που έγραψε η συμπατριώτισσά μας Άννα Σαλίβερου και κυκλοφόρισε αυτές τις μέρες ο εκδοτικός οίκος " Aλφάβητο Ζωής¨

Το βιβλίο αυτό συνδέει τρεις διαχρονικές ποιότητες : 1Τη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (όχι στην τουριστική της έκδοση αλά καρτ-ποστάλ...), μιας και το βιβλίο αποτελεί κιβωτό συνταγών της Σαντοριναίϊκης πολιτιστικής κληρονομιάς Κάθε συνταγή είναι μια γέφυρα μνήμης με τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, κάθε πίνακας υλικών μια σειρά εποχικών βημάτων λαογραφικής καθημερινότητας...



2. Τη ΓΕΥΣΗ, με την αισθητηριακή της διάσταση και την επικοινωνιακή της χροιά, δηλαδή τη δυνατότητα της γεύσης όχι μόνο να δοκιμάζει, αλλά και να ηδονίζεται από αυτό – έτσι, σαν τη μικρή Σαντορίνη στο μέσο του Αιγαίου, όλοι να την επιθυμούν κι όλοι να τη λιμπίζονται...

3. Την ΑΓΑΠΗ που, μέσα από το μαγείρεμα, ένα ζευγάρι, μια οικογένεια, μια οικεία σχέση προσώπων, δυναμώνουν τα θεμέλια της Εστίας τους. Μέσα σ’ αυτή, συνδέεται η προσωπική ουσία καθενός μας και περιχαρείς αναφωνούμε το παραδοσιακό: «η αγάπη περνάει από το στομάχι!»

Η ΚΑΛΝΤΕΡΑ είναι το κομμάτι γης που έχει βυθιστεί κι έχει εισχωρήσει μέσα της η θάλασσα – όπως κι εμείς, βυθιζόμαστε στις διαχρονικές (μερικές είναι πάνω από 200 ετών!) συνταγές των Σαντορινιών, που έχουν καταφέρει με τις μυρωδιές και τις γεύσεις τους να εισχωρήσουν στην παγκόσμια καρδιά! Τόσο ιδιαίτερο είναι το μεράκι τους για αγάπη...
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε