Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ θλιβερή επέτειος


Γράφει ο Π.Μυτιληναίος

Τέσσερα χρόνια κλείνουν ΣΗΜΕΡΑ από την ημέρα που το νησί μας πέρασε μία από τις μεγαλύτερες δυσκολες και κρίσιμες στιγμές του Ήταν μια δοκιμασία χωρίς προηγούμενο η υπόθεση του
Sea Diamond. Αν και σήμερα όλοι έχουμε επικεντρωθεί στο θέμα της ανέλκυσης και καλά κάνουμε, δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε την επιχείρηση διάσωσης των 1.500 ανθρώπων από τα μέσα που διαθέτει το νησί, χωρίς καμιά κρατική βοήθεια.

Χάρις την Ένωση Λεμβούχων Θήρας αλλά και όλα τα μικρά και μεγάλα τουριστικά σκάφη που έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν το πλοίο η Σαντορίνη και η Ελλάδα δεν διασύρθηκαν διεθνώς Χάρις σε ορισμένους συμπολίτες μας και την υψηλής ποιότητας υποδομή που έχουν οι υπηρεσίες που παρέχουν μπορέσαμε εμείς να λέμε στα μεγάλα ΜΜΕ που είχαν κατασκηνώσει για μέρες στο νησί, ότι η Σαντορίνη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που μπορεί να παρουσιαστεί. Όχι με ψαροκαϊκα όπως στην αντίστοιχη περίπτωση του Σάμαινα στην Πάρο, αλλά με σύγχρονα σκάφη που διαθέτουν όλες τις υποδομές που απαιτεί η εποχή μας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ θλιβερή επέτειος πέρα από την προβολή του αιτήματος της ανέλκυσης πρέπει να αποτελεί και σημείο αναφοράς για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη κρίση χάρις όχι στις Δημόσιες υπηρεσίες ή την Αυτοδιοίκηση αλλά χάρις στην ιδιωτική πρωτοβουλία που για άλλη μια φορά ξεπέρασε το αγκυλωμένο και ανίκανο κράτος.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε