Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ποιός σταμάτησε το νέο Λιμάνι;

Γράφει ο Π.Μυτιληναίος
Η σημερινή συνέντευξη του Υφυπουργού κ. Παναγιώτη Ρήγα έρχεται να επιβεβαιώσει δύο θέσεις μας από το παρελθόν. Η πρώτη αφορά την πίεση που ασκούσαμε κατά καιρούς στους υπεύθυνους για την ανάγκη κατασκευής δεύτερου δρόμου προς τον Αθηνιό, καθώς γνωρίζαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κατασκευή του Νέου Εμπορικού λιμένα Θήρας.Γνωρίζαμε ότι το έργο του νέου Λιμένα έχει πολλούς εχθρούς απέναντί του.
Πολλά συμφέροντα ντόπια και ξένα δεν το ήθελαν. Πολλοί δε από αυτούς είχαν φορέσει τον μανδύα του περιβαλλοντολόγου και υποστήριζαν ότι η περιοχή στην οποία είχαν ορίσει οι ειδικοί να κατασκευαστεί το λιμάνι χρήζει προστασίας εξ αιτίας των γλυπτών που ο αέρας και η βροχή φρόντισαν τόσα χρόνια να κατασκευάσουν.

Σε αυτούς οφείλεται και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει υποβαθμιστεί, κοντεύει να γεμίσει αυθαίρετες κατασκευές και δεν διαθέτει οδική πρόσβαση.

Η ανάγκη κατασκευής νέου Λιμένα προέκυψε όχι γιατί πρέπει σώνει και καλά να κατασκευάσουμε ένα νέο λιμάνι.
Προέκυψε μετά τις τεχνικές εκθέσεις πολλών επιστημόνων όπως οι κ.κ. Φυτίκας, Λέκκας κ.α ότι τα πρανή του Αθηνιού σε πολλά σημεία είναι έτοιμα να καταρρεύσουν και είναι πολυδάπανο αλλά πολύ δύσκολο να τα συγκρατήσουμε με έργα.
Και επειδή ζούμε σε τόπο που έχει δώσει στο παρελθόν καταστρεπτικούς σεισμούς και έχουμε καμιά δεκαριά ενεργά ηφαίστεια τριγύρω μας, θεωρούσαμε ότι είναι η απαραίτητη η ύπαρξη μιας εναλλακτικής λύσης για την περίπτωση που κάτι θα συμβεί.

Τι κάνουμε λοιπόν τώρα που ουσιαστικά το νέο λιμάνι τέλειωσε;
Επιστρέφουμε σε δύο λύσεις:

1. Κατασκευάζουμε δεύτερο. Πιο ασφαλή δρόμο προς τον Αθηνιό.
2. Κατασκευάζουμε μια μικρή προβλήτα, στην οποίαν όμως να μπορούν να προσεγγίζουν μεγάλα πλοία στον Μονόλιθο.

Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν αυτά τα δύο έργα.
Είναι άμεσης προτεραιότητας.
Ορισμένοι ίσως δεν συμφωνήσουν μαζί μας και μας ζητήσουν να μην αφήσουμε την προσπάθεια για κατασκευή νέου Λιμένα στην μέση.
Εμείς διαφωνούμε.Είναι χάσιμο χρόνου.
Το έργο χάθηκε.
Και δεν πρέπει να χάνεται χρόνος, όταν συζητούμε για την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού.
Ειλικρινά είμαι ο τελευταίος που επιθυμώ να γράφω παρόμοια άρθρα.
Όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αφυπνίσω τους κρατούντες.
Να γνωρίζουν πάντως όσοι εμπόδισαν την κατασκευή νέου Λιμανιού ότι θα έχουν διαχρονικά μεγάλη ευθύνη.
Δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Η για να γίνω πιο σκληρός δεν πρέπει να κοιμούνται καθόλου.
Τι εννοώ;;;Ξέρουν αυτοί. Ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ….

Θα παρακαλούσα θερμά τους αναγνώστε μας να τοποθετηθούν για αυτό το θέμα.
Επώνυμα ή ανώνυμα με email στο
enthira@otenet.gr
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε