Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τι σχέση έχουν η Σαντορίνη και τα Καμμένα Βούρλα με τη Λιβύη;;



Η χώρα του Καντάφι που δοκιμάζεται από τις ταραχές και την αιματοχυσία, έχει στο dna της και ελληνικό αίμα, αφού στην αρχαιότητα κάτοικοι της Σαντορίνης την αποίκησαν, μετά από εντολή του Μαντείου των Δελφών, να βρουν νέο τόπο κατοικίας στη Βόρειο Αφρική. Έτσι, το 631 π.Χ., Σαντορινιοί ίδρυσαν την Κυρήνη. Μέσα σε διάστημα διακοσίων ετών, ιδρύθηκαν άλλες τέσσερις σημαντικές πόλεις στην περιοχή: η Βάρκη, οι Ευσπερίδες (αργότερα Βερενίκη, σημερινή Βεγγάζη),η Αλ Μπάυντα , η Ταύχειρα (αργότερα Αρσινόη, σημερινή Τόκρα) και η Απολλωνία (Susah), το λιμάνι της Κυρήνης. Μαζί με την Κυρήνη, ήταν γνωστές ως Πεντάπολις. (wikipedia)



Αυτά στην αρχαιότητα. Και στην άνοδο του Μουαμάρ Καντάφι όμως, άθελα της έπαιξε ρόλο μια άλλη ελληνική περιοχή, θέρετρο στις δεκαετίες του 50 και του 60, τα Καμμένα Βούρλα. Ηταν η 1η Σεπτεμβρίου του 1969, όταν μια μικρή ομάδα στρατιωτικών με επικεφαλής τον 27χρονο τότε Μουαμάρ αλ Καντάφι οργάνωσαν πραξικόπημα εναντίον του βασιλιά Ίντρις. Ανήξερος και μαυρισμένος (σαν το Φωτόπουλο στο "Ο εμίρης και ο κακομοίρης", ο Ίντρις απολάμβανε τα μπάνια του στα Καμένα Βούρλα.


(Δεν υπολογίζουμε την Ελούντα, όπου το 1985 ο Ανδρέας Παπανδρέου κανόνισε το μεγάλο ραντεβού Μιτεράν και Καντάφι ο οποίος τότε, ήταν το κακό παιδί του αραβικού κόσμου)



Υ।Γ Ούτε την συνύπαρξη ΓΑΠ- Καντάφι στη Σοσιαλιστική Διεθνή. (Σε αυτή ανήκαν και οι Μπεν Αλί και Μουμπάρακ. Σε άδειες καρέκλες θα ξεδιπλώνει σε λίγο τις νεωτεριστικές ιδέες του ο μεγάλος στοχαστής).

πηγή:lifo
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε