Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τι θα γίνει με τις ανασκαφές;;


Γράφει ο Π.Μυτιληναίος
Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης του στεγάστρου στον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου

Και ενώ οι πληροφορίες μας μιλούσαν για πιθανή επαναλειτουργία των ανασκαφών φέτος δυστυχώς νέες πληροφορίες μιλούν για νέα καθυστέρησηΕάν δεν λειτουργήσουν φέτος οι ανασκαφές το Ελληνικό Δημόσιο θα χάσει πάνω από 2000.000 ευρώ και η απλή ερώτηση που μπορεί ένας απλός πολίτης να κάνει προς τους αρμόδιους είναι : εν μέσω οικονομικής κρίσης και αφαίμαξης του Έλληνα φορολογούμενου και του μικροσυνταξιούχου πως γίνεται το Υπουργείο Πολιτισμού να μην έχει αντιληφθεί ότι οι πολύπαθες ανασκαφές του Ακρωτηρίου θα έπρεπε ήδη να έχουν αποσβέσει από τα εισιτήρια το κόστος κατασκευής ενός στεγάστρου;

Και τώρα θα χαθούν πάλι τόσα χρήματα εξ αιτίας του γεγονότος ότι άλλη μια σαιζόν πιθανόν θα παραμείνουν κλειστές.

Και επιτέλους πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να γίνει και πάλι επισκέψιμος ο χώρος;

Η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου , πέρα από τον διασυρμό της χώρας που προκάλεσε η πτώση του στεγάστρου και ο θάνατος ενός αθώου επισκέπτη από την υπόθεση αυτή είναι μεγάλη.

Εμείς την υπολογίζουμε πάνω από 100.000.000 ευρώ. Πως την υπολογίζουμε;Δέκα χρόνια κλειστών ανασκαφών σημαίνει την απώλεια 60.000.000 ευρώ με βάση τα εισιτήρια που έκοβε κάποτε η ανασκαφή και χωρίς να υπολογίσουμε την αναπροσαρμογή στο ευρώ και την αύξηση των επισκεπτών. Βάλτε και τα 40 που κόστισε το στέγαστρο δεν κάνουν εκατό;

Και ξαναλέμε,
δεν υπολογίζουμε ούτε τον διασυρμό μιας ολόκληρης χώρας και ενός νησιού από τα λάθη και την καταστροφή που προκάλεσε η πτώση ούτε το γεγονός της υποβάθμισης του Αρχαιολογικού χώρου τόσα χρόνια.

Αλήθεια τι κάνει η δικαιοσύνη;
Τι κάνει η Βουλή;
Τι κάνουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης;
Ο κ. Γερουλάνος για 5.000.000 ευρώ που υποτίθεται ότι κατασπαταλήθηκαν από τον ΕΟΤ ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

Για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χάθηκαν εξ αιτίας της υπόθεσης του στεγάστρου δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει κανένας;



Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε