Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δημήτρης Νομικός ή Μανωλίτσος, Καλαθοπλέκτης απο τον Βόθωνα.

http://4.bp.blogspot.com/_I9xD1A4lkjQ/TG1O_qXOi9I/AAAAAAAAE9c/891c4U_RHGM/s1600/dim+nomikos.JPG

Με την ματιά της Δέσποινας
«Μακάρι να υπήρχε ενδιαφέρον απο πλευράς νέων παιδιών να μάθουν την δουλειά.

Η δουλειά είναι δύσκολη, επίπονη, απαιτεί πολλές ώρες για να φτιαχτεί ενα καλάθι αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα μοναδικό. Κάνω αυτήν την δουλειά απο 10 χρονών παιδί και την έμαθα δίπλα τον πατέρα μου.
Για μένα πια δεν είναι επάγγελμα, αλλά τρόπος ζωής.
Έρχομαι εδώ στην κάναβά μου και απολαμβάνω να φτιάχνω τα καλάθια .
Την ίδια ώρα «σκέφτομαι» και μουσικές -γιατί δεν ξέρω ούτε να διαβάζω ούτε να γράφω νότες- και μετά τις παίζω στο βιολί. Το πλέξιμο καλαθιών και άλλων ειδών με το χέρι είναι μια τέχνη που δεν θα ήθελα να σβήσει

. Ένα καλάθι απαιτεί γύρω στις 8 ώρες δουλειάς, χωρίς να υπολογίσουμε τον χρόνο που απαιτεί η διαδικασία του μαζέματος των καλαμιών και τις επεξεργασίας τους».
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε