Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Η επικείμενη γεωπολιτική και γεωστρατηγική κατάρρευση της Ελλάδος

Οι επισημάνσεις της τακτικής αρθρογραφίας σας, σχετικά με τον πολύ υπαρκτό κίνδυνο της γεωπολιτικής και στρατηγικής υποβάθμισης ή εξαφάνισης της Ελλάδος είναι άξιες ιδιαίτερου σχολιασμού και επαίνου.

Κάποιοι αναγνώστες της ιστοσελίδας σας όμως που επιμένουν, ίσως από άγνοια των κινδύνων, ίσως από επιπολαιότητα, να εξορκίζουν, ή να λοιδορούν μία τέτοια εξέλιξη, φοβάμαι ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.

Όσοι από τους υπολοίπους είμαστε εξοικειωμένοι με την μελέτη και την ανάλυση των γεωπολιτικών (τοπικών και πλανητικών) εξελίξεων, δεν μπορούμε παρά να πάρουμε στα σοβαρά τις εκτιμήσεις των Αμερικανών -κυρίως- αναλυτών και στοχαστών αλλά και πολλών άλλων ξένων και Ελλήνων μελετητών. Η σήμερον απειλούμενη και προβλεπόμενη από πολλούς ειδικούς επιστήμονες δημοσιονομική χρεωκοπία της Πατρίδας μας στο εγγύς μέλλον, θα συνοδευθεί από την γεωπολιτική και γεωστρατηγική της κατάρρευση, η οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΑΞΙΜΗ !

Για αυτούς που συνεχίζουν να αμφιβάλλουν από εγγενή επιπολαιότητα, ή από φόβο, ή επειδή πιστεύουν ότι ο παντοδύναμος Θεός θα σώσει την Ελλάδα, τους συνιστώ να θεωρήσουν την ήδη ολοκληρωθείσα γεωπολιτική κατάρρευση της πάλαι ποτέ κραταιάς Γιουγκοσλαβίας που έχει διαμελισθεί σε 7 ανεξάρτητα(;), ασήμαντα και ανίσχυρα κρατίδια (χωρίς “Καλλικράτη” αυτή), μόλις μέσα σε 20 χρόνια, περίοδο εξαιρετικά μικρή από ιστορική άποψη.

Το ίδιο έχει συμβεί – πολύ αθόρυβα – και με την γειτονική μας Βουλγαρία: H άλλοτε τρομερή “Πρωσσία των Βαλκανίων”, απώλεσε μέσα σε επίσης 20 μόλις χρόνια, το 60% της βιομηχανίας της και το 35% του πληθυσμού της !

Πόσοι τα γνωρίζουμε αυτά και πόσοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουν συμβεί στην γειτονιά μας ;

Όποιοι μπορούν και αντέχουν ας προβούν στις αναγκαίες διαπιστώσεις και ας εξαγάγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την Ελληνική προοπτική, εν όψει μάλιστα και των δυσμενών οικονομικών και δημοσιονομικών περιστάσεων τις οποίες βιώνουν η Πατρίδα μας και ο Λαός μας…

Μιχάλης Σ. Βάρδας

πηγή:Ας μιλήσουμε επιτελους

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε