Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Το Καταφύγιο Γαϊδουριών (Κύπρος) καταδικάζει το Δήμο Σαντορίνης λόγω της κακομεταχείρισης των Γαϊδουριών Ταξί



Μέσα στον αφόρητο καύσωνα του Ελληνικού Καλοκαιριού χιλιάδες τουρίστες ξεφορτώνονται από τεράστια κρουαζιερόπλοια και μεταφέρονται στην ξηρά στο μικρό λιμάνι των Φηρών της Σαντορίνης. Οι επιλογές για να πάει κάποιος στη μικρή πόλη πάνω ψηλά είναι είτε με τελεφερίκ ή με Γαϊδούρια Ταξί, επειδή το τελεφερίκ γρήγορα κατακλύζεται από τουρίστες μια ουρά γρήγορα σχηματίζεται για τα γαϊδούρια. Πάνω από 200 από αυτά έχουν δεθεί κάτω από τον καυτό ήλιο για πολλές ώρες αναμένοντας να φθάσουν οι πρώτοι τουρίστες. Υπάρχουν διαθέσιμα στέγαστρο και νερό λίγο πιο πάνω στην διαδρομή των σκαλοπατιών αλλά οι ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει να μην ξεκουράζουν τα ζώα τους εκεί καθώς δεν τους είναι τόσο βολικό, αντί αυτού παίρνουν το περισσότερο από τα τελευταία πενήντα μέτρα των σκαλοπατιών προς το χώρο φόρτωσης. Οποιοσδήποτε τουρίστας θα ήθελε να περπατήσει προς τα σκαλοπάτια θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσει να περάσει τα μεγάλα μουλάρια και γαϊδούρια που δεν έχουν αρκετό χώρο για να στέκονται καταλλήλως και φορούν βαρύ εξοπλισμό.

Χρησιμοποιώντας ραβδιά και φωνάζοντας οι ιδιοκτήτες μαλώνουν τα ζώα εάν δεν αντιδράσουν αρκετά γρήγορα προς αυτούς και όλο αυτό δημιουργεί ένα χάος.

Οι τουρίστες ανεβαίνουν στα γαϊδούρια και ξεκινούν την κουραστική διαδρομή πάνω στις πλαγιές, πάνω από;;; σκαλοπάτια μακριά. Παίρνουν οποιοδήποτε άτομο μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο και δυστυχώς επειδή είναι ευκολότερο να φορτώσεις ένα μεγαλόσωμο άτομο πάνω σε ένα μικρό γαϊδούρι το μικρό γαϊδούρι συχνά έχει το μεγαλύτερο φορτίο.

Σαντορίνη: Ιδιοκτήτες γαϊδουριών ταξί χτυπώντας τα ζώα τους

Μόλις εκφορτώνονται τα γαϊδούρια είτε μεταφέρουν τουρίστες προς τα κάτω θέλοντας να επιστρέψουν στο λιμάνι ή βρίσκονται βιαστικά κάτω και πάλι.

Μερικές φορές αρκετά κρουαζιερόπλοια μπορεί να φθάσουν σε μία μέρα με χιλιάδες τουρίστες που χρειάζονται να μεταφερθούν από τα σκαλοπάτια, ο χρόνος εργασίας ενός γαϊδουριού μπορεί να διαρκέσει από τις 9π.μ. μέχρις τις 7μ.μ. και οι ιδιοκτήτες αυτών που είναι πιο δυναμικοί θα εξαναγκάσουν τα γαϊδούρια τους να βρίσκονται μπροστά από την ουρά προκαλώντας στα γαϊδούρια τους στο να εργαστούν σχεδόν συνεχώς για όλη την ημέρα.

Αφού συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια με το Δήμο Σαντορίνης και τους ιδιοκτήτες γαϊδουριών Το Καταφύγιο Γαϊδουριών (The Donkey Sanctuary) με λύπη του ανακοινώνει ότι λόγω των ενεργειών τόσο του Δήμου όσο και των ιδιοκτητών Γαϊδουριών Ταξί δεν μπορεί πλέον να προσφέρει την στήριξη του στο έργο όπως έχει κάνει για τόσο πολύ καιρό. Μετά την παροχή βοήθειας προς το Δήμο για τη δημιουργία του κώδικα πρακτικής που διέπει τη χρήση των γαϊδουριών και την παροχή προς τους ιδιοκτήτες δωρεάν κτηνιατρικής βοήθειας και συμβουλών για τα γαϊδούρια τους ανακαλύψαμε ότι όλο το εγχείρημα ήταν μία κοροϊδία, και ότι οι διαδικασίες τηρούνταν μόνο κατά την διάρκεια των επισκέψεων μας! Αυτό συνδέεται με αναφορές τουριστών που είχαν επισκεφθεί το νησί αναφέροντας μία εντελώς διαφορετική κατάσταση από εκείνη μου μας έδειχναν όταν εμείς επισκεφθήκαμε.

Σαντορίνη: Δύο παραθεριστές καβάλα σε ένα μουλάρι

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Δήμος έχει προσπαθήσει να μας εμπλέξει με ένα " καταφύγιο " που έχουν δημιουργήσει για εγκαταλελειμμένα γαϊδούρια στο Νησί. Αφότου τους είχαμε ενημερώσει ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν ένα καταφύγιο μέχρις ότου έχουν τις σωστές εγκαταστάσεις και υποδομές για να φροντίζουν τα ζώα κατάλληλα προχώρησαν ούτως ή άλλως και μετέφεραν εκεί ζώα που δεν ξέρουμε, έχουμε στείλει ερευνητές στο νησί και οι αναφορές που έχουμε πάρει είναι ότι οι συνθήκες για αυτά τα ζώα δεν είναι καλές. Ο Δήμος νομίζει ότι θα μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα του από το χάλι αυτών των κακόμοιρων ζώων και να παίξει με τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας για την ευημερία των ζώων και να μας εμπλέξει επενδύοντας αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούμε να το πράξουμε διότι δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων στην Σαντορίνη σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αυτό το Καλοκαίρι, εάν ο Δήμος και οι Ιδιοκτήτες Γαϊδουριών δεν κάνουν σημαντικές βελτιώσεις ως προς τις συνθήκες εργασίας των γαϊδουριών και του φρικτού τους καταφυγίου τότε θα διοργανώσουμε μια μεγάλη εκστρατεία για να δημοσιοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα γαϊδούρια συμπεριλαμβανομένου το να αποστείλουμε επιστολές στις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων ζητώντας τους να δώσουν σε όλους τους τουρίστες φυλλάδια που θα τους παραχωρήσουμε σχετικά με τα γαϊδούρια ταξί και γιατί δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν, θα στείλουμε επίσης επιστολές στις μεγαλύτερες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης ζητώντας τους να δώσουν έμφαση στα προβλήματα στην Σαντορίνη. Θέλουμε επίσης να ξεκινήσουμε μία εκστρατεία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Δήμο του Νησιού Άγγελο Ρούσο απαιτώντας όπως πάρει σοβαρά την καλή μεταχείριση και ευημερία αυτών των ζώων και αναλάβει τις ακόλουθες ενέργειες

Σαντορίνη: Βαθιές πληγές από τη ζώνη στήριξης σέλας

  • Να προχωρήσει με τα σχέδια για την κατασκευή ενός δεύτερου τελεφερίκ για να σώσει τα γαϊδούρια από αυτή την τρομερή εργασία
  • Να βελτιώσει και να επιβάλει τον κώδικα πρακτικής των γαϊδουριών ταξί
  • Να διασφαλίσει ότι τα γαϊδούρια θα έχουν τις κατάλληλες άδειες και θα λαμβάνουν κτηνιατρικούς ελέγχους διασφαλίζοντας ότι θα είναι ικανά να εργαστούν
  • Να διασφαλίσει ότι τα στέγαστρα και οι εγκαταστάσεις ευημερίας θα βρίσκονται ήδη στη θέση τους και θα χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες
  • Να κατασκευάσει επιπλέον εγκαταστάσεις στην κορυφή των σκαλοπατιών με τα χρήματα που έχει υποσχεθεί να δώσει ο Στέλιος από την EasyJet πάνω από ένα χρόνο πριν
  • Να συνεργαστεί με το Καταφύγιο Γαϊδουριών (The Donkey Sanctuary) και με την τοπική ομάδα ευημερίας για να βελτιώσει τις συνθήκες των γαϊδουριών ταξί
  • Να παράσχει κατάλληλες εγκαταστάσεις και φροντίδα στα γαϊδούρια που βρίσκονται στο “καταφύγιο”

Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων των υποστηρικτών μας για να κάνουμε το Δήμο της Σαντορίνης να αλλάξει τους τρόπους του, είναι από τα χρήματα των τουριστών που έχει γίνει το νησί τόσο επιτυχημένο και εάν οι τουρίστες σταματήσουν να το επισκέπτονται λόγω των θεμάτων ευημερίας των ζώων αυτό θα μπορούσε επίσης να σταματήσει αυτή την επιτυχία.

Σαντορίνη: Πλαστικές σωλήνες προκαλώντας βαθιές πληγές

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Ψωνίστε και Υιοθετήστε



Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε