Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Κάντε το όπως οι ομογενείς μας, με πράξεις όχι με λόγια...

Στηρίζουμε την Ελλάδα. Μιλάμε για την Ελλάδα! Πάμε στην Ελλάδα!


Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο
Αύγουστος 2010 (Νέα Υόρκη)

Οι ομογενείς "ρίξαν" την ιδέα, εμείς θα βοηθήσουμε; Μας το έστειλε το φιλικό μας

Η Ελλάδα πλήττεται σοβαρά μεθοδικά με σχεδιασμό και στοχευμένα! Βάλλεται καθημερινά και από παντού. Από μέσα και από έξω. Εντός και εκτός των τειχών. Mε πράξεις και ενέργειες που πλήττουν και στοχεύουν κυρίως την ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας. Τον τουρισμό. Μια εθνική πηγή εσόδων (μας) που.... είναι ίσως η μοναδική υγιής και προσοδοφόρα πηγή εσόδων της χώρας, ειδικά την τελευταία δεκαετία που έχει σταματήσει να παράγει.

Η Ελλάδα βάλλεται και από τα σχεδόν καθημερινά αρνητικά δημοσιεύματα στον παγκόσμιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σε όλο τον κόσμο που προκαλούνται από την συνεχή και αυξανόμενη εσωτερική κοινωνική ένταση και το αντάρτικο πόλης με πόλεμο που έχουν κηρύξει στην «δημοκρατία μας»* αντεθνικά και κατευθυνόμενα εξωτερικά στοιχεία που δρουν στο εσωτερικό σκορπώντας τρόμο και πανικό.

Η απάντηση σε όλα αυτά πρέπει και οφείλει να είναι άμεση! Δημιουργική και παραγωγική. Συλλογική και υπεύθυνη. Αποτελεσματική. Και διαχρονική. Εθνική και πανεθνική! Με ενότητα και εθνική ομοψυχία. Χωρίς διαχωρισμούς. Χρειάζεται δράση. Εγρήγορση. Επικοινωνία και συνεργασία σε κάθε επίπεδο. Χρήση κάθε δυνατότητας που μας παρέχεται. Την δύναμη του διαδικτύου, πλέον δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να πείσουμε πλέον, όλοι την γνωρίζουμε. Μέσα στα αρκετά αρνητικά έχει και τα πολλά θετικά.

Έτσι δημιουργήσαμε, ένα απλό αλλά πιστεύουμε, δυνατό δημιουργικό και διαχρονικά, στο άμεσο μέλλον, αποτελεσματικό concept προκειμένου όλοι μαζί εμείς οι απλοί πολίτες να αρχικά να κινητοποιηθούμε και εν συνεχεία να κινητοποιήσουμε και άλλους σταδιακά και μεθοδικά. Κάθε μέρα. Κάθε ώρα. Κάθε λεπτό. Συνέχεια και διαρκώς. Έξυπνα και με ευρηματικούς τρόπους.

Για να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι απλό έξυπνο, άμεσο προσωπικό και αρκετά δυνατό, συμβάλλοντας και εμείς στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης και ανάτασης! Αυτό που μπορούμε. Ο κάθε ένας με τις δικές του δυνάμεις. Με τις δικές του δυνατότητες. Εμείς οι απλοί αλλά ενεργοί και δραστήριοι σκεπτόμενοι πολίτες του διαδικτύου αν ενεργοποιηθούμε. Αν δράσουμε. Όλοι μαζί! Συλλογικά και υπεύθυνα. Χωρίς διαχωρισμούς και διαγκωνισμούς. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς διαχωρισμούς. Μπορούμε να συνεισφέρουμε στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα. Χωρίς ιδιαίτερο προσωπικό κόστος.

Το μόνο που χρειάζεται ως απαραίτητο συστατικό είναι μεράκι, ανιδιοτέλεια, θετική δύναμη, συνεργασία επικοινωνία και κυρίως και πρωτίστως αρκετή θέληση! Όλα τα άλλα πάνε μόνα τους. Το βασικό; χρειάζεται εκτός από όλα τα παραπάνω χρειάζεται θετική ενέργεια, μεράκι και αρκετό και ειλικρινές χαμόγελο από όλους μας.

Από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς! Για αυτό και εξ αρχής οφείλω θερμές ευχαριστίες σε όλα τα ιστολόγια(BLOG) site και ελληνικά ΜΜΕ που προβάλλουν την προσπάθεια αυτή. Ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην πρώτη σε κυκλοφορία (και με διαφορά ) εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το ειδικό δισέλιδο αφιέρωμα που έκανε στο φύλο της 1ης Αυγούστου 2010{σελ 50-51}

Με μια ομάδα συνεργατών, φίλων και εθελοντών αποφασίσαμε να δράσουμε και αυτό που δεν είναι εύκολο να έχει άμεση και όση απήχηση θα θέλαμε ως χώρα εθνικά και συλλογικά από την επίσημη κυβερνητική δράση, που ήδη καταβάλλει η Ελλάδα (μέσω ΕΟΤ και άλλων κρατικών φορέων) γιατί εκτός όλων των άλλων παραμέτρων, απαιτεί χρόνο και χρήμα, ξεκινήσαμε να συμβάλουμε και εμείς! Μέσα από μια Μη Κυβερνητική δράση. Απλά! Χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και κυβερνητικούς οικονομικούς πόρους μέσω καταχωρίσεων που θα βάζαμε όπως κάνουν δεκάδες άλλοι δήθεν ομογενειακοί φορείς, και έτσι νομίζουν πως βοηθούν-ενώ στην ουσία αρμέγουν το ελληνικό δημόσιο- αφού απαιτούνται έξοδα μεγάλο κόστος και δαπάνες για κάθε πληρωμένη καταχώρηση στον ομογενειακό Τύπο! Και να πεις ότι βάζεις καταχώριση στον διεθνή Τύπο κατανοητό και επιβεβλημένο. Αλλά το να δίδεται καταχώρηση στα ομογενειακά και μάλιστα περιορισμένης εμβέλειας και επιρροής έστω και στην ομογένεια ή ακόμα χειρότερα ανύπαρκτα στην Αμερικανική κοινή γνώμη που είναι και οι εν δυνάμει επισκέπτες προς τους οποίους απευθύνεται το μήνυμα και η πρόκληση μέσω της κάθε καταχώρησης πολύ δεν πάει; Αν αυτά δεν είναι σκάνδαλα τότε τι είναι; Σκάνδαλα ο λογαριασμός όμως των οποίων καταλήγει στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Επομένως χρήματα από τον Έλληνα φορολογούμενο, δηλαδή χρήματα δικά σου και δικά μας!

Σχεδιάσαμε κάποιους μήνες πριν, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς τυμπανοκρουσίες -βλέποντας την γενικότερη εικόνα εκείνη την περίοδο όπου πλήττονταν καθημερινά η εικόνα της χώρας με 10αδες αρνητικά καθημερινά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο,- ένα αρκετά έξυπνο concept. Σχεδιάσαμε μια εκστρατεία υποστήριξης της Ελλάδος.

Έτσι μετά τα γεγονότα στην Ελλάδα(υπερδανεισμός, ΔΝΤ, καθημερινές απεργίες, κινητοποιήσεις, ασύμμετρες ένοπλες απειλές κτλ.) και ειδικά μετά τα όσα μας είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όταν βρεθήκαμε μαζί του στην Νέα Υόρκη στην συνάντηση που είχαμε όλοι οι απεσταλμένοι ανταποκριτές και ντόπιοι ομογενείς συνάδελφοι δημοσιογράφοι στις 20 Ιουνίου(010), επιταχύναμε τις διαδικασίες της κοινής προσπάθειας όλων μας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Προσπάθεια στήριξης ειδικά του τουρισμού που θα έπρεπε να είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας και να θωρακίζεται με την αντίστοιχη νομοθεσία.

Ξεκινήσαμε λοιπόν μια εκστρατεία μέσω διαδικτύου, και σε αυτήν μέσα σε λίγες ημέρες αφού άρχισε να δημοσιοποιείται, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 100αδες πολίτες Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο. Μια προσπάθεια που όχι τυχαία ονομάσαμε INTERNATIONAL CAMAIGN SUPPORTING GREECE – ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Κεντρικό σύνθημα μας είναι: Στηρίζουμε την Ελλάδα. Μιλάμε για την Ελλάδα! Πάμε στην Ελλάδα! Ο επίσημος ιστότοπος της εκστρατείας βρίσκεται στην διεύθυνση http://come-to-greece-this-year.blogspot.com/ στο Face Book η εκστρατεία βρίσκεται στο «This Year we visit Greece» και στο You Tube την αναζητάτε ως INTERNATIONAL CAMAIGN SUPPORTING GREECE. Επιλέξαμε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με ένα κοινό παρανομαστή και ένα ζητούμενο.

Την υποστήριξη προώθηση και προβολή της πατρίδας μας με κάθε δυνατό τρόπο και προ πάντων χωρίς την εμπλοκή οποιασδήποτε κυβερνητικής υποστήριξης για ευνόητους λόγους…και προς αποφυγή παρερμηνεύσεων αλλά και εκμετάλλευσης από επιτηδείους…

Διαβάστε περισσότερα εδώ>>
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε