Στο πλαίσιο αυτό και με τη σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα, δηλαδή στην παραπέρα καταξίωση της Σαντορίνης ως γαστρονομικού προορισμού και στη διατήρηση και ενίσχυση του ρεύματος εκσυγχρονισμού, που σήμερα προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνεται στις 19-20 Ιουνίου 2010, γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο:
«Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό - Η ευρηματικότητα, μέσο διαμόρφωσης ενός γαστρονομικού προορισμού»
Στην εκδήλωση αυτή θα καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ειδικοί σε θέματα ανάπτυξης και προβολής γαστρονομικών προορισμών και θα επιδιωχθεί η ευρύτερη συμμετοχή κοινού, ιδιαίτερα γυναικών χάρη στις οποίες οι σαντορινιές συνταγές πέρασαν και μετεξελίχθηκαν από γενιά σε γενιά.
Το κύριο μέρος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί το Σάββατο, 19/6/2010, το απόγευμα, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Φοινικιάς και θα γίνουν:
- Ομιλίες
- Συζήτηση
- Διαγωνισμός τηγανίσματος τομακεφτέδων που θα συμμετέχουν γυναίκες της Σαντορίνης
- Μαγείρεμα φάβας με παραδοσιακό τρόπο (όπως στα πανηγύρια)
- Γευστική δοκιμή φάβας παρασκευασμένης με εξελιγμένη συνταγή
Στις παράπλευρες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις των ειδικών με επαγγελματίες της εστίασης και του κρασιού προκειμένου να αναδειχθεί ένας γενικότερος προβληματισμός και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ομίλου Ηλιότοπος με συνδιοργανωτή την Κοινότητα Οίας και με τη συνεργασία του εστιατορίου Σελήνη.
Σάββατο 19 Ιουνίου 6.30 με 9.30
Υ.Γ. Για άλλη μια φορά άνθρωποι που δεν ειναι Σαντορινιοί αποδεικνύουν περιτρανα τισημαίνει αγάπη για το νησι.......... Χίλια μπράβο......
http://kallistorwntas.blogspot.com/2010/05/blog-post_9020.html