Στην επιστολή του αναφέρει τα παρακάτω: Ακούμε ότι η Ελλάδα παράγει έλλειμα. Οτι είναι ελλειμματική χώρα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με όλες τις επί μέρους περιοχές της Ελλάδας. Υπάρχουν περιοχές όπως η Σαντορίνη που που δεν παράγουν έλλειμμα. Αντίθετα, η Σαντορίνη παράγει πλεόνασμα. Είναι πλεονασματική πειοχή.Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι επένδυση σε μια πλεονασματική περιοχή της χώρας μας. Από τη Σαντορίνη και τις άλλες πλεονασματικές περιοχές θα έρθει η ανάπτυξη. Ακούμε ότι λόγω των ελλειμμάτων και της κρίσης θα κλείσουν κάποια Νοσοκομεία της χώρας. Κατά την άποψή μας δεν πρέπει να κλείσει κανένα Νοσοκομείο. Ακόμη όμως και αν κλείσουν κάποια, θα πρέπει να είναι από αυτά της Αθήνας. Εκεί τα υπόλοιπα Νοσοκομεία μπορούν να εξυπηρετήσουν τους Αθηναίους.
Σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να κλείσουν ή να δώσουν σε ιδιώτη το Δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Τέτοιες σκέψεις μα ςφέρνουν πίσω στη δεκαετία του εξήντα (60) και του εβδομήντα (70)
Στη δεκαετία του εξήντα (60) και του εβδομήντα (70), εξωθούσαν τους πολίτες να πουλάνε τα χωράφια τους στην επαρχία και να αγοράζουν διαμερίσματα στην Αθήνα. Ετσι η μισή Ελλάδα μαζεύτηκε στην Αθήνα
Αυτή ήταν μια λάθος πολιτική. Ο Ζωλότας (περίπου) μας δίδασκε. Οσες περιοχές χωρών δεν επενδύουν σε παραγωγηκές δράσεις, αλλά σε σπίτια όπως η Αθήνα, αυτές οι περιοχές γίνονται ελλειμματικές, κρατούν τη χώρα τους υπανάπτυχτη και μετά από κάποια χρόνια (όπως είχε προβλέψει) καταλήγουν εκεί που έφτασε σήμερα η Ελλάδα.
Σήμερα, το 2012, η ελπίδα και η ανάπτυξη θα έρθει από τις πλεονασματικές περιοχές και εκεί πρέπει να επιστρέψουμε.
Στην πλεονασματική Σαντορίνη, η άμεση λειτουργία του Δημόσιου Νοσοκομείου μας μαζί με άλλα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Το Δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορινης δεν ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), αλλά στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ).
Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), συστήθηκε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα για να εξυπηρετήσει χωρίς γραφειοκρατία τους αθλητές και αυτούς που τους συνόδευαν.
Επίσης θα πλήρωναν οι ασφαλιστικές τους εταιρείες και όχι ο Ελληνας πολίτης.
Για τους λόγους αυτούς δωρίσαμε το οικόπεδο στην ΑΕΜΥ.
Ετσι το Νοσοκομείο μας παραμένει μέσα στην ΑΕΜΥ Δημόσιο Νοσοκομείο και σύμφωνα με το καταστατικό της, χργματοδοτείται από τον κρατικό προυπολογισμό όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Επιλέον όμως, μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες των τουριστών και να έχει επιπλέον έσοδα, ώστε να ελαφρύνεται ή να μη πληρώνει καθόλου ο φτωχός πολίτης.
Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν ήταν στο ΕΣΥ.
Το Νοσοκομείο μας είναιι Δημόσιο. Ως δημόσιο Νοσοκομείο πρέπει να λειτουργήσει όπως προαναφέρουμε.
Στο ξεκίνημα του πρέπει να ενισχύσει τη λειτουργία του ο δήμος Θήρας .
Αυτό μπορεί να γίνει αυξάνοντας το εισιτήριο του τελεφερικ κατά ένα ευρώ, όπως έχει προτείνει η επιτροπή μας, χωρίς να επιβαρύνει τον πολίτη της Σαντορίνης.
Με αυτό το ποσό που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) θα καταρρίψουμε τις απόψεις όσων θέλουν το Δημόσιο Νοσοκομείο μας κλειστό ή να το δώσουν σε ιδιώτη.
Δεν μπορούν να μας γυρίσουν πίσω στη δεκαετία του εξήντα (60) βουλιάζοντας την Ελλάδα σε ακόμη βαθύτερη ύφεση
Αν δεν το κάνει ο Δήμος, κινδυνεύει από δήμος να γίνει δήμιος.
Μιχάλης
Ρούσσος , δικηγόρος, μέλος της επιτροπής στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας.
πηγή:Νέα της Σαντορίνης
πηγή:Νέα της Σαντορίνης