Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Θεατρικές παραστάσεις της ομάδας “Conspiramus” 14 και 15 Ιανουαρίου 2012 στην Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας.



Δύο παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα “Conspiramus”.

Με αφορμή το έτος Στρίντμπεργκ, η θεατρική ομάδα “Cospiramus”, “συνωμοτεί” μαζί σας και σας παρουσιάζει δύο από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Σουηδού δραματουργού Αύγουστου Στρίντμπεργκ, “ Δεσποινίδα Τζούλια” και “Πατέρα”, έργα τα οποία συγκαταλέγονται στα θεμελιώδη της παγκόσμιας δραματουργίας.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο αμφιθέατρο του οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι με την στήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαντορίνης και του Δήμου Θήρας.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο 14/1/2012 και ώρα 21:00 ¨Ο Πατέρας¨

Κυριακή 15/1/2012 και ώρα 21:00 ¨Δεσποινίς Τζούλια¨

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος: 7 €

Μέλη Λέσχης : 5 €

Η "Δεσποινίς Τζούλια" αναφέρεται στη διαμάχη των δύο φύλων η οποία εντείνεται μέσα από τη σύγκρουση των δύο αντίθετων κοινωνικών τάξεων. Το έργο εισάγει τη τεχνική του συγγραφέα της «σκηνής δράσης», όπου οι πράξεις έχουν καταργηθεί και συμπυκνώνει την δράση και την εξέλιξή της σε μία πράξη διατηρώντας την ενότητα χώρου και χρόνου.

«Ο Πατέρας» είναι ένα έργο με σαφή αναφορά στην αρχή των δικαιωμάτων των γυναικών, αρχή του φεμινισμού, και την αιώνια σύγκρουση των δύο φύλων. Είναι έργο σχεδόν αυτοβιογραφικό που γεννήθηκε από τις πραγματικές ανησυχίες που βασάνιζαν τον Στρίντμπεργκ την εποχή που το ‘γραφε. Η πατρότητα, όσο και το μεγάλο, αιώνιο, χάσμα ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα, στάθηκαν η αφορμή για να το γράψει.

Η θεατρική ομάδα “Conspiramus” αποτελείται από απόφοιτους του ακαδημαϊκού έτους 2011 της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ¨ Δήλος¨ της Δήμητρας Χατούπη. Θεματική των πτυχιακών τους αποτέλεσε το έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Αύγουστου Στρίντμπεργκ, υπό την υποκριτική διδασκαλία και καθοδήγηση του ηθοποιού Δημήτρη Ήμελλου. Μέσα από μια συστηματική διαδικασία σπουδής και έρευνας πάνω στη βιογραφία και το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, αλλά και με ματιά φρέσκια αντίστοιχη του νεαρού της ηλικίας τους, προέκυψαν οι ανωτέρω παραστάσεις, οι οποίες παίχτηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία για χρονική περίοδο δύο μηνών στην Αθήνα.

Ένας από τους στόχους της ομάδας είναι η συνάντηση του εκτός Αθηνών κοινού με συγγραφείς του βεληνεκούς του Στρίντμπεργκ. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, και λαμβάνοντας υπόψη μας τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η απόφασή μας είναι το εισιτήριο να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο ώστε να μπορούμε και εμείς να ταξιδεύουμε και το κοινό να έρχεται σε επαφή και με τα δύο αυτά μεγάλα έργα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηρίζουν αυτή μας την προσπάθεια, και σας περιμένουμε να γιορτάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο μαζί τα γενέθλια αυτού του μεγάλου συγγραφέα.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε