Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Παπανδρέου: «Θέλουμε τη λαϊκή νομιμοποίηση»


Όπως εμβρόντητοι διαβάζουμε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και αυτό δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Παπανδρέου απαντά στα στελέχη του κόμματός του που τον ρωτούν αν θα γίνουν εκλογές ως εξής: «Θέλουμε τη λαϊκή νομιμοποίηση και θα την πάρουμε είτε από τις τοπικές, είτε από τις εθνικές».
Αν πραγματικά ο πρωθυπουργός της χώρας είπε αυτό το πράγμα, τότε αυτό είναι βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος, για τους εξής λόγους:….

1) Για να ζητάει λαϊκή νομιμοποίηση ο πρωθυπουργός της χώρας, αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα αισθανόταν πως δεν είχε λαϊκή νομιμοποίηση. Αφού λοιπόν δεν είχε και δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, τότε πως προχώρησε στην υπογραφή του μνημονίου και έβαλε τη χώρα σε ξένη κατοχή; Ή μήπως τότε την είχε και τώρα την έχασε;
2) Ομολογεί δηλαδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι ενήργησε και ενεργεί χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό, κατά τη γνώμη μας, είναι βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Έχουμε δηλαδή κυβέρνηση που ομολογεί μόνη της ότι δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, τη στιγμή που κανείς δεν την αμφισβητεί ούτε υπάρχει κάποιος που να ζητάει εκλογές.
3) Από τι θα πάρει λαϊκή νομιμοποίηση ο κ. Παπανδρέου; Από την ψήφο στον κ. Σγουρό; Δηλαδή η ψήφος στον κ. Σγουρό και στον κάθε υποψήφιο δήμαρχο, θα τον νομιμοποιήσει; Δηλαδή αυτό κάνει, κρύβεται πίσω από τον κάθε υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση;


Αν θέλει ο κ. Παπανδρέου να έχει λαϊκή νομιμοποίηση για να προχωρήσει στην πολιτική του μνημονίου ή ενδεχομένως σε ελεγχόμενη πτώχευση, ιδού ο δρόμος:Να θέσει το θέμα ενώπιον του λαού με δημοψήφισμα και να αποφασίσουμε όλοι με ποσοστό 50%+1 για το τι θα πρέπει να ακολουθήσουμε, όπως κάνουν όλα τα δημοκρατικά κράτη που σέβονται τους λαούς τους και όχι να παίρνει η κυβέρνηση νομιμοποίηση από τον κάθε δήμαρχο κ.λ.π..
Διχαστικές ενέργειες χωρίς δημοψήφισμα, μαρτυρούν προσπάθειες διάσωσης του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος.